Jørgen de Mylius

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jørgen de Mylius
Jørgen de Mylius BogForum Forum Copenhagen.JPG
Jørgen de Mylius under BogForum 2008 i Forum København
Personlig information
Født 5. marts 1946 (71 år)
FrederiksbergRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist, biografiforfatterRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jørgen de Mylius (født 5. marts 1946) er en dansk radio- og tv-vært og forfatter, mest kendt for sit arbejde i forbindelse med det danske og det internationale Melodi Grand Prix. Han har været vært for Dansk Melodi Grand Prix 11 gange og kommentator på det internationale Eurovision Song Contest 24 gange. Nogle gange refereres han til som Jørgen Mylius eller ved sit kælenavn Mylle.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Jørgen de Mylius blev født på Frederiksberg og blev matematisk student fra Østre Borgerdyd Gymnasium i 1964. Den 29. januar 1963 begyndte han at arbejde for Danmarks Radio. Radioprogrammer som Top 20, Efter Skoletid, For de unge blev skabt indenfor det første halvandet år af hans karriere. Han færdiggjorde en uddannelse som journalist i 1968.

Han har også arbejdet som radiojournalist i USA, Japan, Frankrig og Luxembourg. Dette fortsatte indtil 1977, hvor han i april begyndte at arbejde i tv-afdelingen af DR. Han debuterede som vært i 1978, hvor han var vært ved det danske Melodi Grand Prix. Han har også været vært og producerede en række programmer som f.eks. Eldorado, Stardust, Musikboxen og Pop-quiz. I 1989 begyndte han som vært på radioprogrammet Mylles HyldeP3 og i løbet af 1990-91 var han i USA, hvor han studerede film på University of California (UCLA) i Los Angeles. I løbet af sene 90'erne var han vært på det populære radioprogram De ringer, vi spiller. Udover sit arbejde som vært på tv og radio har han også skrevet biografier om Cliff Richard, Elvis Presley og Jodle Birge. Fra 1999 arbejdede han som redaktionschef for tv programmet Hit med Sangen og er for øjeblikket radiovært på programmet Hithouse, der sendes mandag til søndag fra klokken 18 til 19 på P5.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Jørgen de Mylius' hjemmeside

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi