Jens Rosendal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Jens Rosendal (født 17. maj 1932 i Thorshøj ved Sæby) er en dansk højskolelærer og salmedigter.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Rosendal er opvokset i et indremissionsk hjem i Vendsyssel og har markeret sig i kristne kredse. Han var 1965-1988 lærer ved Løgumkloster Højskole og indtil 1995 ved Jaruplund Højskole i Sydslesvig. Han har været redaktør for Højskolebladet.

Jens Rosendal har bidraget med 13 sange i Højskolesangbogen, blandt andet Du kom med alt det der var dig (1981) og to salmer i salmebogen, De dybeste lag i mit hjerte (28), Du, som ud af intet skabte (330). Rosendal var i 1990 medstifter af Nødvendigt Forum, som især havde baggrund i jyske og fynske højskolekredse. Ligesom Vaclav Havels Borgerforum i Tjekkoslovakiet og tilsvarende fora i DDR skulle Nødvendigt Forum arbejde for folkestyre og derfor bekæmpe Maastricht-traktaten. Rosendal har været landsformand for Dansk Samling. Ved EU-parlamentsvalget 1994 var han kandidat for Folkebevægelsen mod EF-Unionen.

I 2004 kritiserede han Indre Missions modstand mod homoseksuelle i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad, hvor han betonede at han havde baggrund i et missionshjem, men selv var homoseksuel.[1]

Hæder[redigér | redigér wikikode]

Rosendal modtog i 2014 højskolekulturprisen Den Gyldne Grundtvig

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Jens Rosendal: Tag mod livet, som det nu er givet, interview, Kristeligt Dagblad, 29. september 2004