Jeppe Juhl

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Jeppe Juhl

Jeppe Samuel Cholewa Juhl (f. 1961) er en dansk journalist, tv-producent og borgerlig politisk debattør. Han er søn af den berømte journalist Bent Juhl (1921-2009) og den jødiske kz-overlever Gitte Cholewa Juhl (1934-2006) og énægget tvillingebror til tv-producenten Jacob Cholewa Juhl.

Jeppe Juhl startede på Ekstra Bladet i 1986, og han fik i 1989 dansk journalistiks fornemste pris, Cavlingprisen, sammen med Anders-Peter Mathiasen. De to journalister afdækkede i Ekstra Bladet en lang række korruptionslignende misforhold i Stadsarkitektens Direktorat under Københavns Kommune. En stor principiel sag, som i første omgang blev henlagt af politiet og de kommunale myndigheder, men senere genoptaget efter nye afsløringer af de to journalister med fængselsdomme til følge for de implicerede.

Jeppe Juhl er mest kendt som manden der startede reality-bølgen i Danmark. Han var idémand, redaktør og producent på de seks første Robinson-ekspeditioner, der blev produceret af tv-produktionsselskabet Strix, hvor han var programchef, og vist på TV3 i perioden 1998-2003. Disse shows havde en historisk kommerciel succes med en gennemsnitlig share i målgruppen 15-50 på uhørte 61 procent. Jeppe Juhls mange og til tider ret vilde ideer til Robinson Ekspeditionen er blevet kopieret med succes verden over[kilde mangler].

Fra 2004 til 2007 var Jeppe Juhl executive producent på tv-kanalen SBS (nu Discovery), hvor han mest gjorde sig bemærket ved tre seer-fiaskoer: Strandvejsvillaen, Hyret eller Fyret (”The Apprentice”) og gambling-reality-showet ”Viva Las Vegas”, som han selv havde udviklet. Han producerede også tre pokershows med sig selv og tvillingebrodren Jacob Juhl som værter. Pokerprogrammerne blev en stor succes og nød kultstatus i gamblerkredse. Jeppe Juhls baggrund for at lave pokershows var blandt andet, at han i 2005 vandt en afdeling af World Championship of Online Poker i Seven Card Stud. Han har også vundet to uofficielle danmarksmesterskaber i henholdsvis NL hold‘em og PL Omaha. I 2007 og 2008 vendte Jeppe Juhl tilbage til Strix og genoplivede den døende Robinson Ekspedition på TV3. Genrejsningen af formatet betød, at showet gik ind i sin 18. sæson på TV3 i 2015.

Efter et ophold som kreativ direktør for Strix i Stockholm rejste Jeppe Juhl til Malta i 2008 og startede et internet pokersite ved navn High Pulse. Han forlod High Pulse i 2010 og producerede siden hen tv-showet ”Total Blackout” for produktionsselskabet BLU (Freemantle Denmark) til Kanal 5 i Danmark og Sverige. I 2012 og 2013 var han executive producer på Big Brother for Kanal 5.

I efteråret 2015, efter et kort ophold på Radio24Syv, startede Juhl det borgerlige internetmedie NewSpeek Networks, der er en erklæret subjektiv kanal med en liberalistisk økonomisk og en værdipolitisk konservativ dagsorden. NewSpeek Networks kan ses på sociale medier og på YouTube og har siden starten den 26. januar 2016 opnået stor succes[kilde mangler]. Kanalen kalder sig selv et ”korrektiv” til den statsstøttede og etablerede presse, som Jeppe Juhl anser som værende domineret af en kulturradikal agenda.

Bloggen "NewSpeek" anses af nogle[hvem?] som en ekstrem højreorienteret kanal, der spreder historier, som bunder i fordrejninger af virkeligheden og direkte løgne. Såkaldte fake news. Mange historier har fokus på indvandring med en negativ vinkling, og historierne spredes i særlig grad på de sociale medier, hvor de præsenteres som nyheder.[kilde mangler]Jeppe Juhl har gentagne gange afvist disse beskyldninger.

7. marts 2017 meldte Pernille VermundFacebook, at Juhl ville stille op som folketingskandidat for Nye Borgerlige.[1] Juhl stiftede i 2017 internetmediet 24nyt.dk.[2]

25. marts 2017 modtog Jeppe Juhl Dansk Kulturs kulturpris for sit oplysende arbejde gennem nyhedsmedierne NewSpeek og 24Nyt.[3]

Produktioner som executive producent/producent[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Pernille Vermund. Vi indtager hovedstaden. Tillykke... - Pernille Vermund / Facebook. Hentet 2017-03-17. "... tillykke til folketingskandidaterne, som her til aften er valgt som repræsentanter for Nye Borgerlige i hovedstaden: ... journalist, Cavlingprisvinder og stifter af NewSpeek Jeppe Samuel Cholewa Juhl!" 
  2. ^ Nielsen, Morten (2017-03-16). "Nyt dansk medie får hård medfart: - 'Fake news' og dårlig journalistik". TV 2. Hentet 2017-03-17. 
  3. ^ http://danskkultur.dk/txt/nyhed.htm

http://www.dif-aarhus.dk/foredrag1516.htm

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Jeppe Juhl kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.