Just Eat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Just-Eat)
Gå til: navigation, søg
JUST EAT
Justeat.png
Virksomhedsinformation
Grundlagt 2001
Grundlægger Per Meldgaard, Jesper Buch & Henrik Østergaard.
Hovedsæde London
England
Virksom i
Danmark, Storbritannien, Holland, Irland, Sverige, Belgien, Canada, Norge, Spanien, Schweiz, Brasilien, Frankrig, Mexico, Italien, Australien, New Zealand
Nøglepersoner

Jesper Buch (CO-founder)

David Buttress (CEO)
Produkter Online madbestilling
Organisation
Antal ansatte
350 (2011)
Moderselskab JUST EAT Group Holdings Limited
Eksterne henvisninger
JUST-EAT.com

JUST EAT er et online take-away madleveringssite, med hovedsæde i London og opererer i 13 lande rundt om i verden, herunder: Belgien, Brasilien, Canada, Danmark, Frankrig, Indien, Irland, Norge, Spanien, Schweiz og Storbritannien. Sitet giver kunderne mulighed for at søge efter deres foretrukne lokale take-awayrestauranter (især pizzeriaer og fastfood) hvor kunderne bestiller, betaler og vælger således deres leveringsmuligheder.

I december 2012, havde JUST EAT over 29.000 restauranter, med over 13.000 i Storbritannien.[1] De er mellemmand ved leveringen af omkring 100.000 måltider om dagen og har modtaget over 30 millioner ordrer siden hjemmesiden blev lanceret i august 2001. I september 2012 blev JUST EAT placeret som nummer 31 i Sunday Times Tech Track 100[2] og vandt også Best Brand Award.[3]

Historie[redigér | redigér wikikode]

JUST EAT blev grundlagt i år 2000 – det oprindelige koncept blev udviklet af to separate grupper i Danmark samtidigt.[4] JUST EAT blev ledet af Christian Frismodt og FoodZoom blev ledet af Jesper Buch. Da de begge opdagede at de arbejdede på den samme idé, valgte de at fusionere og samarbejde.

Hjemmesiden blev lanceret den 1. august 2001 og i midten af 2002 havde JUST EAT behandlet omkring 200 bestillinger om dagen i over 100 forskellige danske postnumre. I begyndelsen af 2004 havde JUST EAT 500 restauranter på hjemmesiden.

Der oprindelige hovedsæde var på Klamsagervej i Aarhus-bydelen Åbyhøj, dette fungerer i dag som hovedsæde i Danmark med funktioner såsom bla kundeservicecenter.[5]

I 2005 havde JUST EAT rundet 750 restauranter online i Danmark. Selskabet havde 9 fuldtidsansatte og 15 deltidsansatte.

I januar 2013 blev JustEat udfordret på hjemmemarkedet Danmark af tidligere JustEat-direktør Morten Larsen med takeaway-portalen Hungry.dk. JUST EAT har i dag omkring 900.000[6] bestilte måltider igennem sitet hver måned.

Lignende virksomhed[redigér | redigér wikikode]

Den amerikanske pizzakæde Pizza Hut tilbød allerede i 1994 kunder i Californien at bestille pizza via et online-system, og seamlessweb.com tilbød den samme tjeneste i 1997. Ingen af dem slog hverken igennem på det amerikanske eller europæiske marked.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]