Køge Bugt Strandpark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Køge Bugt Strandpark er et syv km langt menneskeskabt strand-, natur- og friluftområde med klitter, søer og enge, beliggende i den nordlige del af Køge Bugt. Området fungerer også som beskyttelse mod oversvømmelse fra havet af de lavtliggende byområder tæt på kysten. Klitterne i Køge Bugt Strandpark er tilplantet med 2,6 millioner hjælmelokker hentet fra Vestjylland, og øvrige arealer med 190.000 buske og træer. Centralt i Strandparken ligger Arken – Museet for Moderne Kunst.

Strandparken blev bygget i årene 1976-1979, indviet i 1980 og er i dag et sammenhængende naturområde med faciliteter såsom badebroer, toiletter, P-pladser og kiosker.

I Køge Bugt Strandpark ligger også fire lystbådehavne: Brøndby Havn, Vallensbæk Havn, Ishøj Havn og Hundige Havn.

I litteratur[redigér | redigér wikikode]

Køge Bugt Strandpark danner rammen om flere scener i kriminalromanen Men mor kom ikke af Birgitte Bidgau-Davidsen, hvor nogle af bogens personer holder til i det hyggelige havnemiljø ved de pittoreske indsøer. Strandparken er også åsted for et af romanens indledende mord.[1]

Ekstern henvisning og kilde[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Vestegnen - 2014 Uge 19". Vestegnen. 7. maj 2014. s. 28. Hentet 20. april 2017. 
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.

Koordinater: 55°36′23.31″N 12°23′41.31″Ø / 55.6064750°N 12.3948083°Ø / 55.6064750; 12.3948083

Kommuner i Region HovedstadenStub
Denne artikel om geografi i Region Hovedstaden er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi