KMD

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
KMD
KMD Odense 2015-DSC 4879.png
KMD-bygning i Odense. Hovedindgang
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche IT
Grundlagt 1972
Hovedsæde Ballerup
Virksom i
Ballerup, Odense, Aarhus, Aalborg,
Nøglepersoner Adm. direktør Per Erik Mikael Johansson
Bestyrelsesformand Naoki Yoshida
Regnskab
Omsætning 4,8 mia. kr. (2021)
Organisation
Antal ansatte
3228 (2015)
Moderselskab NEC Corporation
Datterselskaber KMD Poland Edlund Charlie Tango Banqsoft UVDATA KMD Venture
Eksterne henvisninger
http://www.kmd.dk
CVR-nummer 26911745 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/26911745 Rediger på Wikidata
Fodnoter / referencer
[1]

KMD A/S hører til blandt de største danske it-virksomheder og udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD har afdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg, og er et datterselskab af NEC Corporation.[2], der er globalt førende inden for integration af it- og netværksteknologier. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og har mere end 3.000 ansatte. KMD's administrerende direktør er siden 2021 Per Erik Mikael Johansson, der afløste Eva Berneke.

Hvert år håndterer KMD’s system beløb, der svarer til cirka 20% af Danmarks bruttonationalprodukt. Det er bl.a. via KMD’s systemer, at danskerne modtager ydelser som kontanthjælp, børnepenge, barselsdagpenge, arbejdsløshedsdagpenge, førtidspension og folkepension. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder.

KMD A/S er det tidligere kommunedata der blev etableret i 1972 ved en sammenlægning af kommunale edb-centraler. KMD var indtil marts 2009 ejet af Kommune Holding A/S – det nuværende KOMBIT, der igen ejes af Kommunernes Landsforening (KL).

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.