KMD

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
KMD
KMD Odense 2015-DSC 4879.png
KMD-bygning i Odense. Hovedindgang
Virksomhedsform Aktieselskab
Grundlæggelse 1972
Hovedsæde(r) Ballerup
Virksom i Ballerup, Odense, Aarhus, Aalborg, Herlev
Nøgleperson(er) Adm. direktør Eva Berneke
Bestyrelsesformand Léo Apotheker
Branche(r) IT
Omsætning 4,7 mia. kr. (2013)
Resultat 64 mio. kr. (2013)
Medarbejdere 2.960 (2013)
Moderselskab Advent International og Sampension
Datterselskab(er) KMD BPO KMD Medialogic KMD Sverige AB KMD International Axapoint Aps
Cvr-nummer 26911745
Hjemmeside(r) http://www.kmd.dk
[1]

KMD A/S (tidligere Kommunedata) er blandt Danmarks største it- og softwarevirksomheder med afdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg. Hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling, og virksomheden udvikler og leverer it-løsninger til kommuner, stat og private virksomheder.

KMD koncernen har en årlig omsætning på omkring 4 mia. kr. og har cirka 3.000 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Administrerende direktør er siden 2014 Eva Berneke, der overtog fra Lars Monrad-Gylling.

KMD har i 40 år spillet en afgørende rolle i digitaliseringen af det danske velfærdssamfund, og virksomheden har sin andel i, at den offentlige sektor i Danmark i dag fremstår som en af de bedst drevne, mest effektive og digitale offentlige sektorer i verden.[Kilde mangler]

KMD har udviklet og drifter i dag over 400 it-systemer, der understøtter Velfærdsdanmark og følger danskerne gennem hele livet. Hvert år håndterer KMD’s systemer milliardbeløb, der svarer til mere end 20% af Danmarks bruttonationalprodukt.

Det er bl.a. via KMD’s systemer, at danskerne modtager centrale velfærdsydelser som børnepenge, barselspenge, dagpenge og folkepension.

En stor del af kommunernes økonomi håndteres ligeledes af KMD’s økonomistyringssystemer, og 1 million danskere i den private og offentlige sektor modtager hver måned deres løn via KMD’s lønsystemer. En lang række kommuner og private virksomheder har også valgt at lade KMD håndtere dele af deres administration, eksempelvis løn- og personaleadministrationen.

Kommunedata blev etableret i 1972 ved en sammenlægning af kommunale edb-centraler. KMD var indtil marts 2009 ejet af Kommune Holding A/S – det nuværende KOMBIT, der igen ejes af Kommunernes Landsforening (KL).

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ http://www.kmd.dk KMDs hjemmeside
Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.