KMD

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ambox scales.svgDenne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
KMD
KMD Odense 2015-DSC 4879.png
KMD-bygning i Odense. Hovedindgang
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche IT
Grundlagt 1972
Hovedsæde Ballerup
Virksom i
Ballerup, Odense, Aarhus, Aalborg, Herlev
Nøglepersoner Adm. direktør Eva Berneke
Bestyrelsesformand Jens Due Olsen
Regnskab
Omsætning 5,3 mia. kr. (2016)
Resultat - 239 mio. kr. (2016)
Organisation
Antal ansatte
3228 (2015)
Moderselskab NEC Corporation
Datterselskaber KMD Poland Edlund Charlie Tango KMD Sverige AB KMD International
Eksterne henvisninger
http://www.kmd.dk
CVR-nummer 26911745 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/26911745 Rediger på Wikidata
Fodnoter / referencer
[1]

KMD A/S (tidligere Kommunedata) er blandt Danmarks største it- og softwarevirksomheder med afdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg. Hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling, og virksomheden udvikler og leverer it-løsninger til kommuner, regioner, stat og private virksomheder. KMD har udviklet mere end 400 IT-systemer.

KMD koncernen har en årlig omsætning på omkring 5 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte.[kilde mangler] KMD har siden 2019 været ejet af NEC Corporation.[2] KMD's administrerende direktør er siden 2014 Eva Berneke, der afløste Lars Monrad-Gylling.

Hvert år håndterer KMD’s system beløb, der svarer til cirka 20% af Danmarks bruttonationalprodukt. Det er bl.a. via KMD’s systemer, at danskerne modtager ydelser som kontanthjælp, børnepenge, barselsdagpenge, arbejdsløshedsdagpenge, førtidspension og folkepension.

1 million danskere i den private og offentlige sektor modtager deres løn via KMD’s lønsystemer. Nogle kommuner og private virksomheder har også valgt at lade KMD håndtere dele af deres administration, eksempelvis løn- og personaleadministrationen.

Kommunedata blev etableret i 1972 ved en sammenlægning af kommunale edb-centraler. KMD var indtil marts 2009 ejet af Kommune Holding A/S – det nuværende KOMBIT, der igen ejes af Kommunernes Landsforening (KL).

Referencer[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.