KMD

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
KMD
KMD-bygning i Odense. Hovedindgang
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche IT
Grundlagt 1972
Hovedsæde Ballerup
Virksom i
Ballerup, Odense, Aarhus, Aalborg,
Nøglepersoner Adm. direktør Per Erik Mikael Johansson
Bestyrelsesformand Naoki Yoshida
Regnskab
Omsætning 4,8 mia. kr. (2021)
Organisation
Antal ansatte
3228 (2015)
Moderselskab NEC Corporation
Datterselskaber KMD Poland Edlund Charlie Tango Banqsoft UVDATA KMD Venture
Eksterne henvisninger
http://www.kmd.dk
CVR-nummer 26911745 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/26911745 Rediger på Wikidata
Fodnoter / referencer
[1]

KMD A/S er en dansk it-virksomhed, der udvikler og leverer software- og serviceløsninger til kommune-, stats- og erhvervssegmentet i Danmark samt udvalgte segmenter i Skandinavien. KMD har afdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg, og er et datterselskab af NEC Corporation.[2]. KMD-koncernen har dattervirksomheder i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Polen. KMD-koncernen har en årlig omsætning på omkring 4,8 mia. kr. og har mere end 3.000 ansatte. KMD's administrerende direktør er siden 2021 Per Erik Mikael Johansson, der afløste Eva Berneke. Ifølge en opgørelse foretaget af Computerworld var virksomheden i 2017 Danmarks næststørste IT-virksomhed målt på antal ansatte. På førstepladsen var TDC.[3]

KMD A/S er det tidligere kommunedata der blev etableret i 1972 ved en sammenlægning af kommunale edb-centraler. KMD var indtil marts 2009 ejet af Kommune Holding A/S – det nuværende KOMBIT, der igen ejes af Kommunernes Landsforening (KL).

KMD’s systemer anvendes blandt andet til administrationen af danske indkomstoverførsler som kontanthjælp, børnepenge, barselsdagpenge, arbejdsløshedsdagpenge, førtidspension og folkepension. KMD har over 1.500 danske og internationale kunder fra den offentlige og private sektor, heraf cirka 800 danske og udenlandske virksomheder.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]