KMD

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Ambox scales.svg Denne artikels neutralitet er omstridt
Begrundelsen kan findes på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
KMD
KMD Odense 2015-DSC 4879.png
KMD-bygning i Odense. Hovedindgang
Virksomhedsform Aktieselskab
Grundlæggelse 1972
Hovedsæde(r) Ballerup
Nøgleperson(er) Adm. direktør Eva Berneke
Bestyrelsesformand Léo Apotheker
Branche(r) IT
Omsætning 5,3 mia. kr. (2016)
Resultat - 239 mio. kr. (2016)
Medarbejdere 3228 (2015)
Ejer(e) KMD Holdco 4 A/SRediger på Wikidata
Moderselskab Advent International og Sampension
Datterselskab(er) KMD BPO KMD Medialogic KMD Sverige AB KMD International Axapoint Aps
Cvr-nummer 26911745
OpenCorporates dk/26911745
Hjemmeside(r) http://www.kmd.dk
Twitter
Noter: Fodnote: [1]
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

KMD A/S (tidligere Kommunedata) er blandt Danmarks største it- og softwarevirksomheder med afdelinger i København, Århus, Odense og Aalborg. Hovedparten af KMD’s forretning udspringer af egen softwareudvikling, og virksomheden udvikler og leverer it-løsninger til kommuner, stat og private virksomheder.

KMD koncernen har en årlig omsætning på omkring 5 mia. kr. og har cirka 3.200 ansatte. KMD er ejet af Advent International og Sampension. Administrerende direktør er siden 2014 Eva Berneke, der overtog fra Lars Monrad-Gylling.

KMD har i mere end 40 år spillet en afgørende rolle i digitaliseringen af det danske velfærdssamfund, og virksomheden har sin andel i, at den offentlige sektor i Danmark i dag fremstår som en af de bedst drevne, mest effektive og digitale offentlige sektorer i verden.[Kilde mangler]

KMD har udviklet og drifter i dag over 400 it-systemer, der understøtter Velfærdsdanmark og følger danskerne gennem hele livet. Hvert år håndterer KMD’s systemer milliardbeløb, der svarer til cirka 20% af Danmarks bruttonationalprodukt.

Det er bl.a. via KMD’s systemer, at danskerne modtager centrale velfærdsydelser som børnepenge, barselspenge, dagpenge og folkepension.

En stor del af kommunernes økonomi håndteres ligeledes af KMD’s økonomistyringssystemer, og 1 million danskere i den private og offentlige sektor modtager hver måned deres løn via KMD’s lønsystemer. En lang række kommuner og private virksomheder har også valgt at lade KMD håndtere dele af deres administration, eksempelvis løn- og personaleadministrationen.

Kommunedata blev etableret i 1972 ved en sammenlægning af kommunale edb-centraler. KMD var indtil marts 2009 ejet af Kommune Holding A/S – det nuværende KOMBIT, der igen ejes af Kommunernes Landsforening (KL).

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ http://www.kmd.dk KMDs hjemmeside
Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.