Kaptajn Kaper i Kattegat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kaptajn Kaper i Kattegat
Generelle oplysninger
Udvikler POF Consulting
Designer Peter Ole Frederiksen
Udgivet 1980'erne
Genre Adventure
Spiltype Singleplayer
Platforme Computer
Mobiltelefon
Java
Medier Download
Online
Input Tastatur

Kaptajn Kaper i Kattegat er et berømt, dansk computerspil fra starten af 1980'erne. Spillet er udviklet af Peter Ole Frederiksen. I stil med Kulturkanonen, blev spillet efterfølgende foreslået som en del af en dansk spilkanon.[1]

Handling[redigér | redigér wikikode]

Spillet finder sted kort efter Københavns bombardement, da den danske flåde var taget af englænderne, og mange private skibe fik udstedt et kaperbrev af kongen. Dette gav dem tilladelse til at overfalde og opbringe engelske handelsskibe uden at kunne blive anklaget for pirateri.

Spillet er en blanding af strategispil og skydespil.

Som kaptajn på et kaperskib sejler spilleren omkring i de indre danske farvande. Du kan møde andre skibe, som du kan vælge at borde eller beskyde med kanoner. Du kan søge i havn, hvor du kan købe mad til besætningen (de mister kampgejst, hvis de sulter), købe kanoner og få skibet repareret. Du kan også sælge det bytte, du har røvet.

Download[redigér | redigér wikikode]

Spillet kan downloades eller direkte spilles på archive.org ved hjælp af en DOS emulator.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Den Danske Spilkanon". spilkanon.dk. Multimedieforeningen. Arkiveret fra originalen 13. november 2013. Hentet 17. august 2019. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.