Katsina (delstat)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Katsina
Provins
Flag of Katsina State.svg
Flag
Land Nigeria Nigeria
Hovedby Katsina
Areal 24.192 km²
Indbyggertal 6.483.412 (2005)
 - tæthed 268
Oprettet 23. September 1987
Governor of Katsina State Ibrahim Schema
Katsina (delstat)
Katsina (delstat)

Katsina er en delstat i det nordlige Nigeria, grænsende til nabolandet Niger mod nord. Delstaten blev oprettet i 1987 fra tidligere at have været en del af delstaten Kaduna. År 2000 indførtes de islamiske sharialove i Katsina.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Katsina grænser mod syd til delstaten Kaduna, mod vest til delstaten Zamfara, mod nordøst til delstaten Jigawa og mod sydøst til delstaten Kano. Hovedbyen er Katsina.

Inddeling[redigér | rediger kildetekst]

Delstaten er inddelt i 34 Local Government Areas med navnene: Bakori, Batagarawa, Batsari, Baure, Bindawa, Charanchi, Dandume, Danja, Dan-Musa, Duara, Dutsi, Dutsin-Ma, Faskari, Funtua, Ingawa, Jibia, Kafur, Kaita, Kankara, Kankia, Katsina, Kurfi, Kusada, Mai’Adua, Malumfashi, Mani, Mashi, Matazu, Musawa, Rimi, Sabuwa, Safana, Sandamu og Zango.

Erhvervsliv[redigér | rediger kildetekst]

Det meste af delstaten består af buskvækster og savannevegetation. Landbrug er det vigtigste erhverv, og her dyrkes blandt andet jordnødder, bomuld, hirse og sorghum. Man holder kvæg, får og geder, og handler med huder og skind.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: 12°15′N 7°30′Ø / 12.250°N 7.500°Ø / 12.250; 7.500

Nigerias geografiSpire
Denne artikel om Nigerias geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi