Enugu (delstat)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Enugu
Provins
Enugu set fra bakkerne mod vest
Enugu set fra bakkerne mod vest
Land Nigeria Nigeria
Hovedby Enugu
Areal 7.161 km²
Indbyggertal 3.590.528 (2005)
 - tæthed 501
Oprettet 27. August 1991
Governor of Enugu State Chimaroke Nnamani
Enugu (delstat)
Enugu (delstat)
Enugu (delstat)

Enugu er en delstat i den sydøstlige del af Nigerias indland, øst for Nigerfloden. Den udgjorde frem til 1991 den østlige del af Anambra, men dannede derefter sin egen delstat. Indbyggerne i Enugu er hovedsagelig igboer.

Geografi[redigér | rediger kildetekst]

Enugu grænser mod nordvest til delstaten Kogi, mod nordøst til delstaten Benue, mod syd til delstaten Abia, mod vest til delstaten Anambra og mod øst til delstaten Ebonyi. Den vestlige del af delstaten består hovedsageligt af et plateau-landskab, cirka 300 meter over havet. Mod øst er landskabet lavere.

Inddeling[redigér | rediger kildetekst]

Delstaten er inddelt i 17 Local Government Areas me navnene: Aninri, Awgu, Enugu East, Enugu North, Enugu South, Ezeagu, Igbo-Etiti, Igbo-Eze North, Igbo-Eze South, Isi-Uzo, Nkanu East, Nkanu West, Nsukka, Oji River, Udenu, Udi og Uzo-Uwani.

Erhverv[redigér | rediger kildetekst]

Landbrug er et vigtigt erhverv, og her dyrkes yams, oliepalmer, majs, ris og maniok. Ved hovedsataden Enugu er der store kulminer, og i delstaten udvindes også kalksten og jernmalm.[1]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Enugu i Store Norske Leksikon
Nigerias geografiSpire
Denne artikel om Nigerias geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 6°30′N 7°30′Ø / 6.500°N 7.500°Ø / 6.500; 7.500