Kirkens Korshær

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En genbrugsbutik fra Kirkens Korshær, beliggende i Viborg.
Foto: Lars Schmidt

Kirkens Korshær er en privat hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i Danmark. Kirkens Korshær arbejder blandt samfundets mest marginaliserede og udstødte grupper, narkomaner, psykisk syge, alkoholikere og hjemløse etc.

Kirkens Korshær blev grundlagt 12. oktober 1912 af H.P. Mollerup, som dermed blev den første chef for Kirkens Korshær. Organisationen har ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, der bl.a. driver varmestuer, herberger, skæve boliger, beskæftigelsesprojekter, væresteder for børnefamilier, rådgivningstjenester som Arresthustjenesten og Sct. Nicolai Tjenesten[1] m.m. i 26 byer i hele Danmark.

Det tætte forhold mellem Kirkens Korshær og den danske folkekirke kommer bl.a. til udtryk ved, at der er ansat korshærspræster, som både er almindelige sognepræster, men samtidig også virker i Kirkens Korshær.

Genbrugsbutikker[redigér | redigér wikikode]

Kirkens Korshær driver 250 genbrugsbutikker over hele Danmark, der bestyres af frivillige. Indtjeningen fra genbrugsbutikkerne er med til at finansiere hjælpearbejdet. Fra 2010 til 2012 oplevede genbrugsbutikkerne en stigenende omsætning fra ca. 90 mio. kr til 109 mio. kr.[2]

Ledelse[redigér | redigér wikikode]

Chef for Kirkens Korshær er Helle Christiansen. Det har hun været siden 2011, hvor hun overtog stillingen efter Bjarne Lenau Henriksen. Helle Christiansen er cand. theol. og virker desuden som sognepræst i Blågårds Sogn.

EuroDiaconia[redigér | redigér wikikode]

Kirkens Korshær er medlem af Eurodiaconia, et netværk af europæiske kirker og kirkeligt funderede ngo'er, der hjælper udsatte mennesker og arbejder for en positiv udvikling inden for socialområdet.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]