Spring til indhold

Kvalitativt forskningsinterview

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel omhandler interviewet som kvalitativ forskningsmetode. For andre betydninger af interviews, se Interview (researchteknik).
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Kvalitativt forskningsinterview er særlig for for interviewmetode til indsamling af kvalitativ empirisk data. Denne bruges i mange forskellige videnskabelige og faglige sammenhænge inden for f.eks. psykologi, samfundsvidenskab og humaniora. Det kvalitative forskningsinterview defineres forskelligt ud fra hvilken faglig disciplin, det indgår i som metode til frembringelse af viden. Metoden bruges til at indsamle eller skabe viden og analysere viden gennem interviewet. Formålet med det kvalitative forskningsinterview er opnå nuancerede beskrivelser i interviewsamtalen omkring et givent emne. Oftest er formålet at opnå detaljeret viden, hvor det interviewede subjekts livsverden danner ramme. Steinar Kvale beskriver den kvalitative interviewteknik indgående i sine tekster.

SamfundsvidenskabSpire
Denne artikel om samfundsvidenskab er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.