Kvindemuseet i Danmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kvindemuseet i Danmark
Womens museum in Aarhus.jpg
Kvindemuseet har til huse i det gamle rådhus i Aarhus
Etableret 1984
Adresse Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus
Type Kulturhistorie
Hjemmeside Hjemmesiden for Kvindemuseet i Danmark

Kvindemuseet i Danmark har til huse i det tidligere Aarhus Rådhus tegnet af C.G.F. Thielemann, der ligger bag Aarhus Domkirke. De forsker i, samler og laver udstillinger om kvinders rolle i den danske kulturhistorie. I 1982 blev samlingerne grundlagt, men den første udstilling blev først åbnet i efteråret 1984, da museet havde fået en bygning. Museet blev statsanerkendt i 1991.

Kvindemuseet er et at de få museer i verden, som ser og fortolker, finder og fremviser kvinders historier i fortid og nutid. På Kvindemuseet kan man se skiftende særudstillinger, som løbende opdateres på museets hjemmesider. Basisudstillingerne omhandler kvinders kulturhistorie i 'Kvinders liv fra urtid til nutid' og barndommens historie i 'pigernes og drengenes historier'. Kvindemuseet afholder desuden mange foredrag og debatmøder. Museet giver i videst muligt omfang talerstolen eller mikrofonen til kvinder, fordi man er af den opfattelse, at der stadig på landsplan (og på verdensplan) er traditionsbårne begrænsninger på, hvor og hvor ofte kvinder kommer til orde i det offentlige rum. Derfor efterspørger Kvindemuseet altid kvinder til at belyse et bestemt emne og fortælle om et bestemt tema.

Bygningen er fredet.[1]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om et dansk bygningsværk og/eller en dansk seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 56° 9′ 25,8″ N, 10° 12′ 41,2″ Ø