Louis Miehe-Renard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Louis Christian Miehe-Renard (11. april 1919 i København21. januar 1997 smst) var en dansk skuespiller. Han var oprindelig ud af en cirkus- og artistslægt.

Louis Miehe-Renard debuterede 1942 på Odense Teater og kom til Aalborg Teater i 1946. Fra 1943-1946 ledede han Odense Friluftsteater sammen med skuespillerkollegaen Carl Ottosen. Da Louis Miehe-Renard kom til København i 1948 tog karrieren rigtig fart. Han fik flere roller på Frederiksberg Teater inden han op gennem 1950'erne ofte optrådte på Allé Scenen. Senere fik han flere succesrige rollefag på Bristolteatret samt et comeback i Aalborg. På TV optrådte han i flere karakterroller, f.eks. i tv-serien Huset på Christianshavn afsnit 47, og medvirkede ligeledes i en hel del revyforestillinger, ligesom han nåede at indspille en række film. En overgang var Miehe-Renard direktør for Comediehuset, og har også været kroejer.

I 1943 giftede han sig med Caja Heimann. De fik tre børn sammen, Louise Miehe-Renard der var barneskuespiller, og Katja og Pierre Miehe-Renard, der begge er skuespillere. I 1954 indgik han ægteskab med danserinden Elinor Hadden, med hvem han fik fem børn, heriblandt Isabella Miehe-Renard og Martin Miehe-Renard, der begge er blevet kendte indenfor TV-arbejde, skuespil- og instruktørfaget.

Filmografi i udvalg[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi