Louis Miehe-Renard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Louis Miehe-Renard
Født 11. april 1919 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 21. januar 1997 (77 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Bispebjerg Kirkegård Rediger på Wikidata
Ægtefæller Elinor Hadden (fra 1954),
Caja Heimann (1943-1954) Rediger på Wikidata
Børn Anja Miehe-Renard,
Isabella Miehe-Renard,
Pierre Miehe-Renard,
Katja Miehe-Renard,
Martin Miehe-Renard Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Elev af Otto Lagoni Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Louis Christian Miehe-Renard (11. april 1919 i København21. januar 1997 smst) var en dansk skuespiller. Han var oprindelig ud af en cirkus- og artistslægt.

Louis Miehe-Renard debuterede 1942 på Odense Teater og kom til Aalborg Teater i 1946. Fra 1943-1946 ledede han Odense Friluftsteater sammen med skuespillerkollegaen Carl Ottosen. Da Louis Miehe-Renard kom til København i 1948 tog karrieren rigtig fart. Han fik flere roller på Frederiksberg Teater inden han op gennem 1950'erne ofte optrådte på Allé Scenen. Senere fik han flere succesrige rollefag på Bristolteatret samt et comeback i Aalborg. På TV optrådte han i flere karakterroller, f.eks. i tv-serien Huset på Christianshavn afsnit 47, og medvirkede ligeledes i en hel del revyforestillinger, ligesom han nåede at indspille en række film. En overgang var Miehe-Renard direktør for Comediehuset, og har også været kroejer.

I 1943 giftede han sig med Caja Heimann. De fik tre børn sammen, Louise Miehe-Renard der var barneskuespiller, og Katja og Pierre Miehe-Renard, der begge er skuespillere. I 1954 indgik han ægteskab med danserinden Elinor Hadden, med hvem han fik fem børn, heriblandt Isabella Miehe-Renard og Martin Miehe-Renard, der begge er blevet kendte indenfor TV-arbejde, skuespil- og instruktørfaget.

Filmografi i udvalg[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi