Huset på Christianshavn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Huset på Christianshavn
Amagergade Alley (15911969565).jpg
Parti fra Amagergade. Huset i serien er det røde til venstre
Information
Genre Komik
Skabt af Erik Balling
Tom Hedegaard
Ebbe Langberg
Skrevet af Knud Poulsen,
Jens Louis Petersen,
Jørgen Hartmann-Petersen,
Karen Smith,
Erik Balling med flere Rediger på Wikidata
Medvirkende Arthur Jensen
Poul Reichhardt
Bodil Udsen
Helle Virkner
Paul Hagen
Kirsten Walther
Spilletid 20-35 min.
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal sæsoner 14
Antal afsnit 84
Afsnitsliste Afsnit af Huset på Christianshavn
Produktion
Produktionsselskab Danmarks Radio
Område Christianshavn
Produktionsland Danmark
Instruktør Tom Hedegaard,
Erik Balling,
Ebbe Langberg Rediger på Wikidata
Udsendt
Oprindelig kanal DR
Oprindelig sendt 1970-1977
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Steen Holkenov
Links
Huset på ChristianshavnIMDb (engelsk) Rediger på Wikidata
Huset på Christianshavn i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Huset på Christianshavn er en dansk tv-serie i 84 afsnit produceret 1970-1977. Serien blev instrueret af Erik Balling, Tom Hedegaard og Ebbe Langberg og skrevet af flere forfattere, se nedenfor. Serien er en af DR's største succeser. Den blev basis for filmen Ballade på Christianshavn fra 1971, instrueret af Erik Balling. Serien var og er også meget populær i DDR,[kilde mangler] ligesom Olsen-Banden. Seriens tyske navn er Oh, diese Mieter![kilde mangler]

Serien følger beboerne i ejendommen Amagergade 7 på Christianshavn i København. Mange tidstypiske emner tages op, iblandet komik. Seriens udendørsoptagelser blev filmet i den lille smalle gade på Christianshavn, resten blev optaget i filmstudier.

Kultureksperter[hvem?] spåede serien kort levetid,[kilde mangler] men den blev oprindeligt sendt fra 1970 til 1977. Det blev en af DR's største tv-succeser,[kilde mangler] og gjorde det muligt for Nordisk Film at producere den mere omkostningstunge Matador.

Kritik af serien[redigér | redigér wikikode]

Serien blev kritiseret for at være overdrevet romantiserende og idylliserende af arbejderboligerne. Mens mange boliger helt op til 1970'erne var faldefærdige og fugtige, fremstilles de i serien som hyggelige og brugbare. Det fik blandt andre statsminister Anker Jørgensen til at kritisere serien for at være slumidyllisk, og for ikke at give et retvisende billede af virkeligheden.[kilde mangler] Anker Jørgensen var født og opvokset i Amagergade.[kilde mangler] Denne kritik rejstes især efter afsnittet Jert hus skal I bygge, hvor Egon og Karla afviser en ny bolig i Skovlunde. Netop i denne tid flyttede titusinder af københavnere til forstæderne, og serien roste slumkvartererne ifølge kritikerne.[kilde mangler]

Huset[redigér | redigér wikikode]

Rottehullet i Amagergade som det ser ud i dag. Mange af seriens afsnit er blevet optaget her.[kilde mangler]

Serien omhandler beboerne i Amagergade 7. Nederst har Dyrehandler Clausen din dyrehandel. Viceværten Meyer holder orden, mens de øvrige etager beboes af de forskellige karakterer i serien.

Overfor ligger stamværtshuset Rottehullet, som bestyres af Emma Frederiksen. Udendørsscener med Rottehullet blev optaget i Amagergade på Christianshavn, mens de indendørs scener blev optaget i et studie.[1][2]


Faste medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Rolle Noter
Poul Reichhardt Flyttemand Egon/Arnold Olsen Flyttemand Olsen (født på Christianshavn) er gift med Ellen Olsen, med hvem han har sønnen William Olsen. Olsen er en temperamentsfuld herre, der aldrig er bange for at give en omgang i "Hullet" (Rottehullet). Det er sjældent, han ikke er i klammeri med Meyer – kuglen på trappegangen er et meget omdiskuteret emne. Ligesom de fleste andre mandlige beboere kaldes han kun yderst sjældent ved fornavn. I første afsnit præsenterer han sig dog som Egon Olsen, men i 27. afsnit bliver han tiltalt med fornavnet Arnold.
Helle Virkner Ellen/Sonja Olsen Ellen Olsen (i de første afsnit kendt som Sonja Olsen; født i Brønshøj) er er gift med Flyttemand Olsen, med hvem hun har sønnen William Olsen. Hun er normalt hjemmegående husmor, men hun får senere i serien, i afsnittet Kvindernes plads og Olsens, job som buschauffør. Hun har været barndomskæreste med Oscar Andersen/Anderson fra Kingosgade, og dette gamle forhold får nyt liv i afsnittet "Olsen, ham kan vi li".
Jes Holtsø William Olsen William (født 19. august, årstal ukendt) er søn af Ellen Olsen og Flyttemand Olsen, med hvem han har sine far-søn-kampe.
Arthur Jensen Vicevært Arnold Hannibal/August Emil Frederik Severin Meyer Meyer, eller med det fulde navn Arnold Hannibal Meyer (i afsnit 29, 'Kontrabande', dog August Emil Frederik Severin Meyer), er husets vicevært. Meyer er en folkepensionist, som passer huset i Amagergade. Det nævnes i afsnittet "Kammertonen", at han var til session i 1917. Meyer, har ligesom mange andre fra huset sin daglige gang i Rottehullet, hvor han sørger for at Emma har noget at lave, og ikke går og keder sig.
Paul Hagen Dyrehandler Thormod Clausen Dyrehandler Clausen (født 8. august/september 1924[note 1]) er gift med Mille Clausen. De har ingen børn, men til gengæld en masse dyr, der bliver passet efter bedste måde.
Lis Løwert Mille Clausen Hjemmegående husmor der er gift med dyrehandler Thormod Clausen, med hvem hun driver Clausens Dyrehandel.
Willy Rathnov Egon Hansen Egon bliver i afsnit 5 gift med Karla Hansen, og bliver dermed stedfar til hendes søn, Bimmer. Egon arbejder hos kommunen.
Kirsten Walther Karla Hansen Hjemmegående husmor der har en søn, der hedder Bimmer, fra et forhold til en værkfører på sit tidligere arbejde – en mand, der viste sig at være gift, og som fornægtede Bimmer. Karla bliver i afsnit 5 gift med Egon Hansen, som dermed bliver stedfar til Bimmer.
Flemming Nielsen Bimmer Hansen Karlas søn der optræder i den første del af serien. Egon bliver i afsnit 5 gift med Karla, og dermed stedfar til Bimmer. Senere i serien optræder Bimmer i afsnit 48 "Nu stiger kunsten" side om side med Karla og Meyer, nu i alderen af en lille dreng spillet af Christen Østerbye.
Ove Sprogøe Larsen Hr. Larsen opsøges fra tid til anden af politiet, da han er en tidligere bekendt af dem, grundet sin fortid som indbrudstyv. Senere kommer han dog på dydens rette vej og bliver assurandør.
Bodil Udsen Værtshusejer Emma Frederiksen/Petersen Værtinde i Rottehullet, som tit og ofte danner rammen om serien. Emma er først med fra sæson 2, hvor scener fra Rottehullet bliver en del af serien.
Finn Storgaard Tue Psykologistuderende der danner par med Rikke, og som sammen med hende flytter ind i husets kvistlejlighed. Tue og Rikke vælger at flytte til Farum, da de venter barn. Kvistlejligheden overtages herefter af Bo. Tue og Rikke medvirker i afsnit 1-36 & 82.
Kirsten Hansen-Møller Rikke Pædagog der danner par med Tue, og som sammen med ham flytter ind i husets kvistlejlighed. Tue og Rikke vælger at flytte til Farum, da de venter barn. Kvistlejligheden overtages herefter af Bo. Tue og Rikke medvirker i afsnit 1-36 & 82.
Claus Ryskjær Fotograf Bo Bo medvirker i afsnit 37-73 & 82. Han er søn af husets sagfører og flytter ind i lejligheden på kvisten, efter at Tue og Rikke er flyttet derfra. Bo er opvokset i Klampenborg. Han bliver i afsnit 73 gift med Birgitte (spillet af Sonja Oppenhagen) og flytter derefter ud af lejligheden, hvorefter den bliver overtaget af majorinde og enkefru Dagmar Hammerstedt.
Karen Berg Fru Dagmar Hammerstedt.

Spilles desuden en lille rolle i afsnit 4 som en meget døv Fru Hermansen

Fru Hammersted, født Larsen i 1902, er den tredje, der overtager kvisten – efter Tue og Rikke, og Bo. Hun er majorinde og enke efter major Adolf Frederik Hammerstedt (spillet af Bjørn Watt Boolsen), som var bror til "Den gamle frue" fru Julie Loransen (født Hammerstedt), husets oprindelige ejer. Fru Hammerstedt er dermed svigerinde til "Den gamle frue", Julie Loransen. Hun medvirker i afsnit 73-84. Karen Berg optrådte desuden i afsnit 4 som Fru Hermansen.

I øvrigt medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Rolle Afsnit
Preben Kaas Fuld mand i dyrehandel, Damebladsredaktør, Forbryderen Knold og Larsens Ven Harald Afsnit 4, 18, 29 og 53
Bertel Lauring Olsens Flyttemakker Afsnit 29, 42, 54, 56, 67, 76 og 83
Preben Mahrt Ernest de Mas Madsen Afsnit 79 og 84
Bjørn Watt Boolsen Doktor Berg (2 afsnit), Sagfører Andreasen og Major Hammerstedts Genfærd Afsnit 24, 46, 71 og 76
Poul Bundgaard Tryllekunstneren Vimmersen og Egons Chef Lauritz Momsen Afsnit 10 og 50
Elin Reimer Fru Minna Momsen og Fru Lohengrin Afsnit 50 og 78
Judy Gringer Karlas søster Lily Afsnit 35
Ove Verner Hansen Gæst i Rottehullet, taxichauffør, tulipansælger, købmand, murer, håndlanger Afsnit 19 ,35, 42. 43, 53, 59, 66, 80
Jesper Langberg Tue og Rikkes ven Lars, Williams Klasselærer og arkæolog fra Nationalmuseet Afsnit 17, 60 og 72
Ulf Pilgaard Ejendomsmægler og arkæolog fra Nationalmuseet Afsnit 59 og 72
Holger Perfort Kunde, Skadedyrs bekæmper, Pejler Afsnit 10, 62, 83
Pouel Kern Primært som (Over)Betjent, undtagen i Afsnit: 49 som Meyers efterfølger R.P Svendsen Afsnit 49, 67, 71, 77, 80 og 84
Karl Stegger Betjent Frederiksen, Politiinspektør Storm, Fætter Emil Afsnit 15, 31,51,66, 68, 84
Edvin Tiemroth Kunsthandler Hallandsen, Advokat, Nationalinspektør Afsnit 48, 61, 72, 84
Jørgen Beck Kriminalbetjent, Buspassager, Overtjener, Taxachauffør og Postbud (6 afsnit) Afsnit 29, 54, 56, 63, 68, 71, 73,79, 81, 84
Olaf Nielsen Skadedyrsbekæmper og Betjent Nielsen/Jokumsen (4 afsnit) Afsnit 62, 67, 77, 80, 84
Knud Hilding Postbud i 5 afsnit, desuden Taxachauffør, Kunden Krølle i Rottehullet, Vred Billist og Betjent Nielsen Afsnit 5, 7, 24, 25, 43, 51, 55, 61, 66
Claus Nissen Mejeribud, kørelærer, biludlejer, hovmester, bowling, betjent Afsnit 6, 8, 24, 27, 36, 51
Poul Thomsen Betjent, taxachauffør, Fætter Viggo Afsnit 6, 7, 36, 41, 44, 68
Søren Rode Betjent, analytiker, Spritter, Mogens (Emmas søstersøn) Afsnit 6, 28, 40, 45, 66, 70
Gunnar Nu Hansen Speaker Afsnit 13, 22, 27, 30
Jørgen Kiil Kommunearbejder, Hypnotisør, forsikringsmand, Ejendomsopkøber Afsnit 13, 28, 64, 72
Solveig Sundborg Patient på hospital, Kunde i dyrehandel, Vred dame på gaden, Medlem af HLF, Buspassager og Fru Andersen Afsnit 19, 35, 41, 47, 54, 81
Sonja Oppenhagen Bo´s veninde Amanda. Senere i anden karakter som Birgitte, som Bo gifter sig med. Afsnit 37 og 73
Gotha Andersen En tissetrængende herre, Bartender på Klippeskæret, Kunde i dyrehandlen, Medlem af HLF og Buspassager Afsnit 9, 29, 42, 47 og 54
Keld Markuslund Politikommissær og Frimod Sørensen Afsnit 6 og 24
Louis Miehe-Renard Lille Tito og Missionær Olfert Poulsen Afsnit 9 og 47
Mime Fønss Oversygeplejerske Afsnit 10 og 19
Gunnar Lemvigh Forbryderen Knalde-Kaj og Vred bilejer Afsnit 15 og 28
Birger Jensen Slumstormer, Forbryderen Tot og Blomsterbud Afsnit 21, 29 og 63
Finn Nielsen Flyttemand, Betjent i to afsnit og Tyveknægt Afsnit 49, 66, 67 og 83
Axel Strøbye Karlas lærer Holger, Advokat for Fru Clausen og Radiomekanikeren Theodor Afsnit 38, 46 og 83
Morten Grunwald Bugtaler med Papegøje, Arkitekten Jesper og Konsulent Helmskov Afsnit 28, 59 og 61
Birthe Neumann Medarbejder i lufthavn og Bo´s veninde Gro Afsnit 33 og 37
Poul Glargaard Vandværksmand, Reklameproducer, Butiksekspedient i Møbelforretning og Fotograf Afsnit 13, 40, 56 og 81
Ann-Mari Max Hansen Eva og Arkitekten Dorthe Afsnit 45 og 49
Jens Okking Medlem af HLF Afsnit 46
Jørgen Buckhøj Arkitekt Christensen og Fuldmægtig Winther Afsnit 59 og 78
Ernst Meyer Kontorist, Politibetjent (2 afsnit), Flyttemand (2 afsnit og Taxachauffør Afsnit 19, 29, 49, 65, 67 og 71
Lily Broberg Chefens Kone Afsnit 83
Ejner Federspiel Direktør Humle, Nattevagt og Privatchauffør Andersen Afsnit 15, 31 og 58
Emil Hass Christensen Direktør for Forsikringsselskabet Hercules og Sagfører Afsnit 31 og 80
Holger Juul Hansen Ekspedient i Sportsudstyrsforretning og Kontorist Afsnit 16 og 19
Vera Gebuhr Kunde der vil købe papegøje og Fotomodel Afsnit 6 og 18
Ghita Nørby Charlotte Afsnit 42
Preben Neergaard Revisor Afsnit 43
Else-Marie Hansen Mormor til Pylis Afsnit 41
Bjørn Puggaard-Müller Direktør Lohengrin og Direktør Jensen Afsnit 78 og 83
Valsø Holm Pølsemand, Købmand og Kolonihaveejer Afsnit 52, 73 og 83
Holger Vistisen Buspassager, Antikvarboghandler og Politibetjent Afsnit 54, 69 og 83
Susse Wold Egons franske kæreste Therese Afsnit 56
Lisbet Lundquist Susanne Afsnit 57
Ole Monty Ejendomsmægler, Natlæge og Levemanden Freddy Afsnit 14, 30 og 58
Karen Lykkehus Fru Holmberg Afsnit 58
Peter Steen Arkitekt og Boligopkøber Vigum Afsnit 59 og 72
Alf Andersen Ellens barndomsven Oskar og Flyttemand Afsnit 63 og 80
Poul Petersen Olsens første flyttemakker Afsnit 2 og 8
Berrit Kvorning Clausens niece Lise Afsnit 65
John Hahn-Petersen Overbetjent Afsnit 66
Helle Merete Sørensen Bo´s kæreste Mette Afsnit 69
Ole Ernst Bo´s ven Lenard Afsnit 69
Gunnar Strømvad Gammel spritter og tigger Afsnit 6 og 11
Bjørn Spiro Betjent Afsnit 12
Erik Paaske Jord og Beton arbejder Afsnit 13
Lars Lunøe Modelfotograf Afsnit 18
Helge Kjærulff-Schmidt Direktør for Zoo Afsnit 84
Kirsten Peüliche Anna Maria Afsnit 70
Joen Bille Charge d´affaire Afsnit 79
Jørgen Weel Porter på Hotel D´angleterr Afsnit 80
Jørgen Ryg Opfinderen Josef Jørgensen Afsnit 81
Palle Huld Redaktør Fejermann Afsnit 81
Malene Schwartz Journalist hos "Billedebørsen" Afsnit 81
Ellinor Gundersen Trommespiller hos HLF, Buspassager og Fotograf til "Lige på og hårdt" Afsnit 47, 54 og 81
Lise Henningsen Lokkeduen Dorrit Afsnit 47
Preben Ravn Østtysk soldat Afsnit 83
Gyda Hansen Sekretær Afsnit 83
Henning Palner Dyrelæge i Zoo Afsnit 84
Dick Kaysø Sjakbajsen Karl Nielsen Afsnit 84

Oversigt over de enkelte afsnit[redigér | redigér wikikode]

Sæson 1 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
1. afsnit Tue og Rikke får en lille, fredelig lejlighed Leif Panduro Ebbe Langberg 16. maj 1970
2. afsnit Klaverer mødes Leif Panduro Ebbe Langberg 23. maj 1970
3. afsnit Der kommer besøg Leif Panduro Ebbe Langberg 30. maj 1970
4. afsnit Noget i øjet Benny Andersen Ebbe Langberg 6. juni 1970
5. afsnit Der bydes til bryllup Knud Poulsen Ebbe Langberg 13. juni 1970
6. afsnit Om at skyde papegøjen Knud Poulsen Ebbe Langberg 20. juni 1970
Sæson 2 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
7. afsnit Kødets lyst og trøst Knud Poulsen Erik Balling 28. november 1970
8. afsnit Køreprøven Benny Andersen Erik Balling 5. december 1970
9. afsnit Man danner et vagtværn Benny Andersen Erik Balling 12. december 1970
10. afsnit Gnavere Johannes Møllehave Erik Balling 19. december 1970
11. afsnit En men'skelig aften Lise Sørensen Erik Balling 23. december 1970
12. afsnit Nytår Knud Poulsen Erik Balling 31. december 1970
Sæson 3 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
13. afsnit I vandmandens tegn Paul Hammerich Tom Hedegaard 20. november 1971
14. afsnit Vi flytter Benny Andersen Tom Hedegaard 27. november 1971
15. afsnit En bjørnetjeneste Johannes Møllehave Tom Hedegaard 4. december 1971
16. afsnit Panikalderen Lise Sørensen Tom Hedegaard 11. december 1971
17. afsnit Deller og kønsroller Leif Panduro Tom Hedegaard 18. december 1971
18. afsnit Berømmelsens byrder Knud Poulsen Tom Hedegaard 28. december 1971
Sæson 4 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
19. afsnit Husk at bestille bord Benny Andersen Erik Balling 22. januar 1972
20. afsnit Det står i stjernerne Johannes Møllehave Erik Balling 29. januar 1972
21. afsnit Gode vibrationer Paul Hammerich Erik Balling 5. februar 1972
22. afsnit En tolver Knud Poulsen Erik Balling 12. februar 1972
23. afsnit Døren er åben Lise Sørensen Erik Balling 19. februar 1972
24. afsnit Hold da helt ferie Leif Panduro Erik Balling 26. februar 1972
Sæson 5 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
25. afsnit Troldmandens lærlinge Henning Bahs og Erik Balling Tom Hedegaard 11. november 1972
26. afsnit God bedring Paul Hammerich Tom Hedegaard 18. november 1972
27. afsnit Dametur Leif Panduro Tom Hedegaard 25. november 1972
28. afsnit Nordøstlig kuling, det blæser på Hebriderne Johannes Møllehave Tom Hedegaard 2. december 1972
29. afsnit Kontrabande Henning Bahs og Erik Balling Tom Hedegaard 9. december 1972
30. afsnit Tues eksamen Knud Poulsen og Johannes Møllehave Tom Hedegaard 16. december 1972
Sæson 6 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
31. afsnit Med ærlighed kommer man nu længst Leif Panduro Erik Balling 24. februar 1973
32. afsnit Formand Olsen Karen Smith Erik Balling 3. marts 1973
33. afsnit Operation Mallorca Karen Smith Erik Balling 10. marts 1973
34. afsnit Men Emma hun spår Leif Panduro Erik Balling 17. marts 1973
35. afsnit Du er min tulipan Lise Sørensen Erik Balling 24. marts 1973
36. afsnit Er det så yndigt? Paul Hammerich Erik Balling 31. marts 1973
Sæson 7 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
37. afsnit En fremmed kommer til huset Paul Hammerich Tom Hedegaard 29. september 1973
38. afsnit Hva' synes De om skriften? Johannes Møllehave Tom Hedegaard 6. oktober 1973
39. afsnit En vise ved bordet Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Tom Hedegaard 13. oktober 1973
40. afsnit Reklamens magt Henning Bahs Tom Hedegaard 20. oktober 1973
41. afsnit Bimmers bortkomst Lise Nørgaard Tom Hedegaard 27. oktober 1973
42. afsnit Clausens røde hunde Johannes Møllehave Tom Hedegaard 31. december 1973
Sæson 8 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
43. afsnit Farvel skat Henning Bahs Tom Hedegaard 6. april 1974
44. afsnit Feltråb Fire bajere Karen Smith Tom Hedegaard 13. april 1974
45. afsnit Vi må komme hinanden ved Leif Panduro Tom Hedegaard 20. april 1974
46. afsnit Varanens tarv Lise Nørgaard Tom Hedegaard 27. april 1974
47. afsnit Da huset blev vækket Paul Hammerich Tom Hedegaard 4. maj 1974
48. afsnit Nu stiger kunsten Henning Bahs Tom Hedegaard 11. maj 1974
Sæson 9 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
49. afsnit Man ved, hvad man har Jens Louis Petersen Erik Balling 19. oktober 1974
50. afsnit Karlas gæstebud Erik Balling Erik Balling 26. oktober 1974
51. afsnit Larsens mareridt Paul Hammerich Erik Balling 2. november 1974
52. afsnit Hvad ved far om kærlighed? Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Erik Balling 9. november 1974
53. afsnit Ikke et ord om Harald Henning Bahs Erik Balling 14. december 1974
54. afsnit Kvindens plads og Olsens Lise Nørgaard Erik Balling 21. december 1974
Sæson 10 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
55. afsnit Fugleturen Axel Hørbye Christiansen Erik Balling 5. april 1975
56. afsnit En stakket glæde Paul Hammerich Erik Balling 12. april 1975
57. afsnit Børn af sol og sommer Lise Sandager og Henning Bahs Erik Balling 19. april 1975
58. afsnit Kærlighedens pris Vibeke Steinthal og Henning Bahs Erik Balling 26. april 1975
59. afsnit Jert hus skal I bygge Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Erik Balling 3. maj 1975
60. afsnit Geniets kår Gilbert M. Jensen og Henning Bahs Erik Balling 10. maj 1975
Sæson 11 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
61. afsnit Havde Mor anet Jens Louis Petersen Tom Hedegaard 20. september 1975
62. afsnit Det levende miljø Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Tom Hedegaard 27. september 1975
63. afsnit Olsen, ham kan vi li Lise Nørgaard Tom Hedegaard 4. oktober 1975
64. afsnit Karlas kald Karen Smith, efter ide af Anders Westenholtz Tom Hedegaard 11. oktober 1975
65. afsnit Meyers far Knud Poulsen Tom Hedegaard 18. oktober 1975
66. afsnit Larsens arv Henning Bahs Tom Hedegaard 25. oktober 1975
Sæson 12 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
67. afsnit Tyv over tyv Jens Louis Petersen Erik Balling 1. maj 1976
68. afsnit Dagen efter dagen derpå Henning Bahs, efter ide af Anders Westenholtz Erik Balling 8. maj 1976
69. afsnit Noget om at skue hunnen på hårene Karen Smith Erik Balling 15. maj 1976
70. afsnit Det er vistnok Finn Karlsson, efter ide af Johannes Møllehave Erik Balling 22. maj 1976
71. afsnit Oh, har du en fader! Lise Nørgaard Erik Balling 29. maj 1976
72. afsnit Hus til salg Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Erik Balling 5. juni 1976
Sæson 13 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
73. afsnit Perspektiver på kvisten Finn Karlsson Tom Hedegaard 4. september 1976
74. afsnit En virkelig dame Jens Louis Petersen Tom Hedegaard 11. september 1976
75. afsnit En gentleman bliver 50 Karen Smith Tom Hedegaard 18. september 1976
76. afsnit Mellem himmel og jord Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Tom Hedegaard 25. september 1976
77. afsnit Kammertonen Paul Hammerich Tom Hedegaard 2. oktober 1976
78. afsnit Når naturen kalder Lise Nørgaard Tom Hedegaard 31. december 1976
Sæson 14 Afsnittets titel Manuskript Instruktør Original sendedato
79. afsnit Fru Hammerstedt i knibe Jens Louis Petersen Tom Hedegaard 22. oktober 1977
80. afsnit Hvad fatter gør Finn Karlsson Tom Hedegaard 5. november 1977
81. afsnit Tab og vind med samme sind Lise Nørgaard Tom Hedegaard 19. november 1977
82. afsnit Miljølovprisning Karen Smith Tom Hedegaard 3. december 1977
83. afsnit Skifter og lytter Jørgen Hartmann-Petersen (Habakuk) Tom Hedegaard 17. december 1977
84. afsnit Hus forbi Paul Hammerich Tom Hedegaard 31. december 1977

Huset på Christianshavn i populærkultur[redigér | redigér wikikode]

Adskillige afsnit af sktechprogrammet Casper & Mandrilaftalen hvade et indslag kaldet Huset på Christianshavn, hvor Casper Christensen, Frank Hvam og Lasse Rimmer spillede roller fra serien i forskellige absurde scener.

I tredje af serien Økonomi for dummies med Huxi Bach fra efteråret 2012 blev et eksempel med skattesvindel illustreret med karakterer fra Huset på Christianshavn, hvor Niels Ellegaard (som både flyttemand Olsen og Meyer) og Henrik Prip (som "skattefar") medvirkede. Instruktøren Anders Johansen havde en gæsteoptræden som dyrehandler Klausen.

I 2015 lavede komikerkvartetten Ørkenens Sønner en sketch baseret på Huset på Christianshavn i deres show Een gang til for prins Knud. De fire karakterer spillede flyttemand Olsen Niels Olsen, Emma (Søren Pilmark), Meyer (Asger Reher) og dyrehandler Klausen (Henrik Koefoed).[3][4]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Berlingske - »Nu skal vi fan'me ha' en bajer« Juni 2017[1]
  2. ^ Rottehullet Christianshavn. copenhagennotes.com. Hentet 11/12-2020
  3. ^ Ørkenens Sønner – De “lidt” uartige logebrødre. Sønderborg Nyt. Hentet 15/2-2021
  4. ^ Nyt show til fem stjerner: Ørkenens Sønner overgår sig selv. BT. Hentet 15/2-2021

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 55°40′14.48″N 12°35′33.36″Ø / 55.6706889°N 12.5926000°Ø / 55.6706889; 12.5926000

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg


Fodnotefejl: <ref>-tags eksisterer for en gruppe betegnet "note", men der blev ikke fundet et tilsvarende {{reflist|group="note"}}, eller et afsluttende </ref>-tag mangler