Mælkesnitte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mælkesnitte

Mælkesnitten (ell. Kinder MælkeSnitte) blev introduceret i Tyskland i 1978 af Ferrero. Den kom på det danske marked i 1993. Ingredienslisten er: Frisk pasteuriseret mælk (40%), Vegetabilsk fedt og olie, Sukker, Hvedemel, Skummetmælkspulver, Honning (5%), Koncentreret smør, Æggepulver, Hvedeklid, Fedtfattig kakao, Hævemiddel (dinatriumdiphosfat, ammoniumkarbonat, natriumhydrogenkarbonat), Emulgator (mono- og diglycerider af fedtsyrer), Aromaer, Salt.

En mælkesnitte fra Ferrero vejer 28 gram. Der er den samme mængde mælk i et normalt glas mælk på 200 ml som i 17 mælkesnitter. 17 mælkesnitter indeholder derudover væsentlige mængder sukker samt 125 gram fedt svarende til en halv pakke smør. På trods af dette forhold markedsførte Tv-reklamerne fra 90'erne mælkesnitten som "det sunde mellemmåltid" med "masser af mælk og et dryp af honning" og med bemærkningen "find den ved siden af mælken i supermarkedet". Reklamerne er blevet kritiseret for at få produktet til at fremstå som sundere end det egentlig var. Kritikken blev også ytret i et lovforslag om forbud mod markedsføring af usunde føde- og drikkevarer til børn under 16 år fra 2007, men forslaget blev ikke vedtaget[1].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Gjerskov, Mette; Brosbøl, Kirsten; Hansen, Lene; Laustsen, Bjarne (2007-04-10), B 151 Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod markedsføring af usunde føde- og drikkevarer til børn under 16 år. 
Foodlogo.svg
Se opskrift på Mælkesnitte
i WikiKogebogen
Mad og drikkeSpire
Denne artikel om mad eller drikke er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.