Mørk Jedi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Icon apps query.svg Hvad handler artiklen om?
Denne artikels indledning bør kort forklare, hvad artiklen handler om, jf. stilmanualen Husk at skrive det indlysende.

En mørk Jedi er en Jedi, der hverken binder sig til de almene principper hos Jedierne eller Sith-fyrsterne. Det er et misvisende navn, der henviser til den den mørke side af Kraften, men det er ikke rigtigt. Den mørke Jedi skal heller ikke forveksles med Sith-fyrsterne, der har deres egne regler, principper og hemmeligheder. "Mørk jedi" henviser normalt til en tidligere Jedi der er til den mørke side. De første mørke jedier nedstammer fra Sith-fyrsterne og blev anført af Xendor.

Fordi termen "Sith" aldrig blev hørt i en dialog i den originale trilogi (A New Hope, The Empire Strikes Back og Return of the Jedi) er "ond Jedi" en "mørk Jedi".

De mørke jedier er ikke nødvendigvis ondskabsfulde. De mørke jedier er ganske enkelt brugere af Kraften, som tillader deres følelser at give dem styrke, hvor den almene Jedi nedtoner sine følelser og får styrke af meditation og træning. Mara Jade er en mørk jedi, der udnyttede sine evner, uden at blive hjernevasket af Sith-fyrsterne. Hun vendte sig til sidst fra den mørke side, men beholdt sin viden om den træning hun fik af Palpatine og om lyssværdsteknikker.

Grå Jedi[redigér | redigér wikikode]

En grå jedi er en jedi der har færdiggjort sin træning hos Jedi-ordenen, men umiddelbart efter løsriver sig fra Jedi-rådet og lever på egen hånd. Jedi-rådet ser typisk sådanne tilfælde som nogen, der er guidet i en forkert retning – men der er ikke direkte tale om, at de er vendt til den mørke side.