Han Solo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Star Wars-person
Navn Han Solo
Køn Mand
Race Menneske
Øjenfarve Brun
Hårfarve Brun
Hjemplanet Corellia
Alliance Oprørsalliance
Spilles af Harrison Ford
Fil:Han Solo and Chewbacca costumes.jpg
Fans udklædt som Han Solo (t.v.) og Chewbacca.

Han Solo er en person i Star Wars-universet. Han spilles af Harrison Ford i A New Hope, The Empire Strikes Back og Return of the Jedi.

Personlighed[redigér | rediger kildetekst]

Det var bevidst fra George Lucas' side, at Han Solo skulle være en modsætning til Luke Skywalker. Luke er den type der gerne vil hjælpe andre, og er ikke særlig selvcentreret. Men Han Solo derimod, er meget egoistisk, og han bekymrer sig i det store hele næsten kun om sig selv. Desuden er Han en meget arrogant type, hvor Luke er mere beskeden og forsigtig. Han Solo tror heller ikke på Kraften, og får da også at vide i en diskussion med Prinsesse Leia, at det eneste han rent faktisk tror på, er penge! Ydermere er Han Solo en smart og snedig type, i modsætning til at Luke godt kan forekomme at være en lille smule naiv.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Han Solo dukker op i A New Hope, hvor Luke og Obi-Wan Kenobi leder efter en pilot, der kan bringe dem til Alderaan. Han Solo og hans makker Chewbacca administrerer sammen rumskibet Tusindårsfalken. Men tingene går ikke som planlagt, og besætningen ender på Dødsstjernen, hvor de dog får befriet Prinsesse Leia. Han Solo bliver hurtigt tiltrukket, og senere forelsket, i Leia.
I The Empire Strikes Back udvikles det personlige forhold mellem Han Solo og Leia, men det ender brat da Solo efter et baghold bliver frosset ned, og overleveret til Jabba the Hutt. Leia befrier ham dog igen i Return of the Jedi, og ender selv som slave for Jabba, på bekostning af det. Det lykkedes dog Luke at befri både Leia og Han Solo, umiddelbart efter de blev taget til fange af Jabba.
Alt ender dog godt og Han og Leia bliver gift på planeten Dathomir og får tvillinger - en pige Jaina og en dreng Jacen, de får senere sønnen Ben Solo

Solo.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Wikipedia-logo.pngSøsterprojekter med yderligere information:
Star WarsSpire
Denne Star Wars-artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.