Star Wars Episode II: Klonernes angreb

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Star Wars Episode II:
Klonernes angreb
Overblik
Originaltitel Star Wars Episode II:
Attack of the Clones
Genre Science fiction
Instrueret af George Lucas
Produceret af Rick McCallum Rediger på Wikidata
Manuskript af George Lucas
Jonathan Hales
Medvirkende Ewan McGregor
Natalie Portman
Hayden Christensen
Christopher Lee
Filmmusik Star Wars: Episode II – Attack of the Clones – Original Motion Picture Soundtrack Rediger på Wikidata
Musik af John Williams
Fotografering David Tattersall
Klip Ben Burtt Rediger på Wikidata
Distributør 20th Century Fox
Udgivelsesdato 16. maj 2002 (USA)
Censur 11 år Tilladt for børn over 11 år
Længde 142 minutter
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget US$ 120 millioner
Efterfulgte Star Wars Episode I: Den usynlige fjende
Fortsættes i Star Wars Episode III: Sith-fyrsternes hævn
Links
på IMDb
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Star Wars Episode II: Klonernes angrebs hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Star Wars Episode II: Klonernes angreb (originaltitel: Star Wars Episode II: Attack of the Clones) er en amerikansk science fiction-film fra 2002, instrueret af George Lucas. Det er den anden episode i historien om Star Wars. Filmen udspiller sig ca. 10 år efter Episode I: Den usynlige fjende (The Phantom Menace), og Anakin Skywalker er nu i slutningen af sine teenageår.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Efter 10 år genforenes Anakin Skywalker og Padmé AmidalaCoruscant. Padmé er netop blevet udsat for et attentat, og det er jagten efter gerningsmanden der bringer Obi-Wan Kenobi og Anakin på sporet af et større mysterium. Anakin bliver sat til at passe på Padmé, de får dog snart (uden at ville det) følelser for hinanden. Obi-Wan opdager på planeten Kamino at Jedimasteren Syfo-Dias skulle have bestilt en hær af kloner i republikkens navn. Men jedirådet kender intet til dette før Obi-Wans afsløring. Anakin og Padmé tager til Tatooine fordi Anakin har haft mareridt om sin mors død. Anakin tager et stort skridt hen imod den mørke side af kraften da hans mor dør i hans arme efter at hun har været pint af sandfolk. Han og Padmé får her et råb om hjælp fra Obi-Wan der er blevet taget til fange. Jagten fører dem til Geonosis, hvor et større slag udvikler sig mellem robotter og jedier. Dette udløser flere slag rundt omkring i galaksen imellem robotterne og republikkens nye hær af klontropper. Tilbage på Naboo bliver Anakin og Padmé i al hemmelighed gift.

Roller[redigér | rediger kildetekst]

 • Hayden Christensen som Anakin Skywalker: Obi-Wans begavede lærling. Han siges at være "den udvalgte" som ifølge Jediprofetien skal bringe balance til kraften. Under de ti år som er gået siden Qui-gon Jins død, er han blevet kraftfuld men arrogant, og tror at Obi-Wan holder ham tilbage.
 • Ewan McGregor som Obi-Wan Kenobi: En Jedimester og mentor for sin lærling, Anakin Skywalker, som undersøger mordforsøget på Padmé hvilket leder ham til efterforskningen af Klonhæren.
 • Natalie Portman som Senator Padmé Amidala: Før dette dronning af Naboo, som for nylig blev valgt til planetens senator.
 • Ian McDiarmid som Overkansler Palpatine: En før dette Galaktisk senator fra Naboo, som tildeles Undtagelsestilstand da Klonkrigen bryder ud.
 • Christopher Lee som Grev Dooku: En tidligere Jedimester som nu er leder for den separatistiske bevægelse som Darth Tyranus, og en misstænkt i Obi-Wan's eftersøgning.
 • Samuel L. Jackson som Mace Windu: En Jedimester og medlem af Jedirådet, som varsomt holder øje med det Galaktiske senats politikere.
 • Temuera Morrison som Jango Fett: En dusørjæger som gav sit DNA til at anvendes af kloningsanlæggene på Kamino for at skabe klonhæren. Udover sin løn, ønskede han en uforandret klon af sig selv som sin søn — Boba Fett.
 • Frank Oz som stemme till Yoda: Jediernes stormester af ukendt art. Udover at sidde i Jedirådet, er Yoda underviser for de unge Jedilærlinger.
 • Anthony Daniels som C-3PO: En protokoldroid for Lars hjemmet.
 • Kenny Baker som R2-D2: En astrodroid, som ofte er på opgave med Anakin og Obi-Wan.
 • Daniel Logan som Boba Fett: Jango Fetts klon og adopterede søn, som er skabt fra sin "fars" DNA.
 • Leeanna Walsman som Zam Wesell: En dusørjæger og Jango Fetts partner, som får til opgave at snigmyrde Padmé. Selv om hendes udseende er menneskeligt, er hun en formskifter.
 • Silas Carson som Nute Gunray og Ki-Adi-Mundi: Gunray er Handelsføderationens vice-konge, som forsøger at snigmyrde Padmé so hævn for hans tab mod hendes fol fra Naboo. Ki-Adi-Mundi er en Jedimester og medlem af Jedirådet.
 • Ahmed Best som Jar Jar Binks: En Gunganer som Padmé udvælger som repræsentant for Naboo.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Star WarsSpire
Denne Star Wars-artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.