Martin Buch

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Martin Buch
Personlig information
Født 4. november 1968 (54 år)
Kgs. Lyngby, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller, dubber
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Martin Buch (født 4. november 1968) er en dansk skuespiller. Han er student fra Gladsaxe Gymnasium, og er senere blevet uddannet på skuespillerskolen ved Aarhus Teater i 1996. Han har gennem sin karriere mest medvirket i opsættelser på Københavnske teatre, blandt andet Hippodromen, hvor han spillede med i Anne Franks dagbog, Mammut Teatret, hvor han spillede med i Hånd i hånd og Grønnegårds Teatret, hvor han spillede med i Absolut Holberg i 2000. Samt han spillede med i Don Juan og Brødrene Karamazov, med Thure Lindhardt i hovedrollen, på Det Kongelige Teater.

Martin Buch har desuden været med til at lave radioprogrammet RytterietDR's P2. Martin Buch oprettede i 2003 Teatret Marianne sammen med Rasmus Botoft. Han er også kendt fra diverse satireshows, bl.a. som snobben Fritz på den kridhvide sejlbåd.

Udover film og tv-serier har han også i TV3 underholdningsprogrammet Gu' Ske Lov Du Kom, hvor han optrådte to gange. Han vandt første gang over stand-up komikeren Omar Marzouk, filminstruktøren Charlotte Sachs Bostrup og skuespillerværten Dina Al-Erhayem, men tabte i anden omgang til Pernille Højmark. Han var også vært sammen med Rasmus BotoftRobert-prisuddelingen i 2007, hvor de begge holdt sig i rollerne som to gamle mænd.

Udvalgt filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om Martin Buch kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.

[[Kategori:Personer fra Kongens Lyngby][]