Mattias Kolstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Matt Kolstrup)
Spring til navigation Spring til søgning
Mattias Kolstrup
Mattias Kolstrup 20130706.jpg
Kolstrup på Nibe Festival 2013.
Information
Født Mattias Kolstrup
11. september 1988 (31 år)
SkiveRediger på Wikidata
Oprindelse Danmark Skive, Danmark
Statsborger DanmarkRediger på Wikidata
Sprog DanskRediger på Wikidata
Genre Rock
Pop
Beskæftigelse Musiker
Sangskriver
Medlem af DúnéRediger på Wikidata
Aktive år 2001 –
Associeret med Dúné
Instrumenter
Sang
Eksterne henvisninger
mattiaskolstrup.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Mattias Kolstrup (nogle gange skrevet som Matt Kolstrup) (født 11. september 1988 i Skive) er en dansk sanger og sangskriver. Han er mest kendt som forsanger i rockbandet Dúné, der opnåede stor succes i ind- og udland med deres blanding af rockmusik og elektroniske elementer, flere store hits samt de energiske koncerter.[1]

Historie[redigér | redigér wikikode]

Mattias Kolstrup blev født i 1988 i Skive. Han kommer fra en musikalsk familie, og har spillet klaver siden sit niende år. Han er den yngste af tre brødre. Johann Kolstrup er musiker, mens Jeppe Kolstrup er filminstruktør.

Skivehus Skole var der hvor Mattias gik i folkeskole i årene 1994-2003, mens han tog 9. klasse på Mellerup Efterskoles musiklinje, og 10. klasse blev afsluttet på Klejtrup Musikefterskole i sommeren 2005. Han dimitterede med studentereksamen fra Skive Gymnasium og HF i 2008. Da han gik i 2.G. var Mattias sammen med resten af Dúné på en omfattende Europaturné, som opfølgning på bandets succes med debutpladen We Are In There You Are Out Here.

Efter endt skolegang flyttede Mattias sammen med resten af medlemmerne i Dúné til København, for at være tættere på det musiske miljø i hovedstaden. I juli 2009 blev teltpælene atter rykket op, da hele bandet flyttede til Berlin. I efteråret 2013 var han stadigvæk bosat i den tyske hovedstad, hvor også bandets seneste album Wild Hearts blev indspillet i 2012.[2] Mattias flyttede tilbage til København i 2014.

I august 2018 meddelte Dúné live i Go’ Morgen Danmark, at de var gået i opløsning.

Mattias Kolstrup er kendt for sine energiske og udadvendte sceneoptrædener, og er af flere omgange blevet sammenlignet med Iggy Pop og Mick Jagger.[1]

Selvom han med Dúné har spillet koncerter i det meste af verden, er der specielt én oplevelse han nævner. I juni 2012 udtalte Mattias Kolstrup til Eurowoman at én af hans bedste oplevelser på scenen var, da han med Dúné i sommeren 2010 spillede på en udsolgt Plænen i Tivoli i København, hvor bandet var eneste navn på plakaten.[3]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Dagbladet Information (6. juni 2006). "En åbenbaring af amokspring". Dagbladet Information. Hentet 23. oktober 2013. 
  2. ^ DR (2013). "Mit Berlin - med Mattias Kolstrup". DR. Hentet 23. oktober 2013. 
  3. ^ Ulrich, Lise (1. juni 2012). "20 skud fra hoften: Mattias Kolstrup". Eurowoman. Hentet 23. oktober 2013.  Mere end en |author= og |last= angivet (hjælp)

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]