Mattias Kolstrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mattias Kolstrup
Mattias Kolstrup 20130706.jpg
Kolstrup på Nibe Festival 2013.
Information
Pseudonym Liberty
Født Mattias Kolstrup
11. september 1988 (32 år)
Skive, Danmark
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Søskende Johan Kolstrup Rediger på Wikidata
Ægtefælle Drew (fra 2018) Rediger på Wikidata
Sprog Dansk Rediger på Wikidata
Genre Rock
Pop
Beskæftigelse Musiker
Sangskriver
Medlem af Dúné Rediger på Wikidata
Aktive år 2001 –
Pladeselskab Fickle Binge Records
Associeret med Dúné, Liberty
Instrumenter
Sang, guitar, klaver
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Mattias Kolstrup (født 11. september 1988 i Skive) er en dansk sanger og sangskriver. Han var forsanger i rockbandet Dúné (2001-2018), der opnåede stor succes i ind- og udland med deres blanding af rockmusik og elektroniske elementer, flere store hits og energiske koncerter.[1] I 2020 lancerede Mattias sit soloprojekt Liberty.[2]

Baggrund[redigér | redigér wikikode]

Mattias Kolstrup blev født i 1988 i Skive. Han er ud af en musikalsk familie og har spillet klaver siden sit niende år. Han er den yngste af tre brødre. Johan Kolstrup er musiker, mens Jeppe Kolstrup er filminstruktør.

Mattias gik i folkeskoleSkivehus Skole i årene 1994-2003, hvorefter han tog 9. klasse på Mellerup Efterskoles musiklinje, og 10. klasse blev afsluttet på Klejtrup Musikefterskole i sommeren 2005. Han dimitterede med studentereksamen fra Skive Gymnasium og HF i 2008.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Dúné[redigér | redigér wikikode]

Da han gik i 2. g., var Mattias sammen med resten af Dúné på en omfattende Europaturné som opfølgning på bandets succes med debutpladen We Are In There You Are Out Here.

Efter endt skolegang flyttede Mattias sammen med resten af medlemmerne i Dúné til København for at være tættere på musikmiljøet i hovedstaden. I juli 2009 blev teltpælene atter rykket op, da hele bandet flyttede til Berlin. I efteråret 2013 var han stadigvæk bosat i den tyske hovedstad, hvor også bandets seneste album Wild Hearts blev indspillet i 2012.[3] Mattias flyttede tilbage til København i 2014.

Selvom han med Dúné har spillet koncerter i det meste af verden, er der specielt én oplevelse, han nævner. I juni 2012 udtalte Mattias Kolstrup til Eurowoman at én af hans bedste oplevelser på scenen var, da han med Dúné i sommeren 2010 spillede på en udsolgt Plænen i Tivoli i København, hvor bandet var eneste navn på plakaten.[4]

I august 2018 meddelte Dúné på direkte tv i Go’ Morgen Danmark, at de var gået i opløsning.

Soloprojekt[redigér | redigér wikikode]

Den 20. marts 2020 lancerede Mattias sit soloprojekt Liberty[2] og udgav d. 19. Juni 2020 solodebutpladen "Haven't Felt This Great Since 1988"[5].

Mattias Kolstrup er kendt for sine energiske og udadvendte sceneoptrædener og er af flere omgange blevet sammenlignet med Iggy Pop og Mick Jagger.[1] [kilde mangler]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Privat er Mattias Kolstrup gift med musikeren Drew Sycamore.[6]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]