Max Hamburgerrestauranger

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Max Hamburgerrestauranger AB
Maxs restaurant i Lund.
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktiebolag Rediger på Wikidata
Branche Restaurant Rediger på Wikidata
Grundlagt 1968 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Luleå, Sverige Rediger på Wikidata
Produkt Burger Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates se/556188-7562 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Max Hamburgerrestauranger AB er Sveriges næststørste kæde af hamburgerrestauranter og grundlagdes 1968 i Gällivare af Curt Bergfors. Max har 100 restauranter og omkring 3.000 ansatte, hovedkvarter i Luleå.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Max indledte sin virksomhed i Gällivare i 1968 da Curt Bergfors sammen med sin sambo åbnede X-grillen, der var en grillbar med fastfood. Grillbaren var indlejet i den østlige ende af Uno-X benzintanken, som lå ved Västra Kyrkallén. To år senere skiftedes navn til Max efter ejerens kælenavn, og der åbnedes en restaurant i Skellefteå og en på Midgårdsvägen i Luleå. Siden da er der kommet tusindvis af ansatte til samt 100 restauranter rundt om i Sverige. I dag er Max representeret fra Haparanda i nord til Ystad i syd.

I 2012 bekendtgjorde Max at de ville udvide deres forretning til Danmark, og den 1. marts 2013 åbnede Max deres første restaurant i Danmark, på Gammeltorv i København. Max er ligeledes også repræsenteret i Norge.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Sverige er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.