Morgan Spurlock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Morgan Spurlock

Morgan Spurlock 2012 Shankbone.JPG

Personlig information
Født 7. november 1970 (52 år)
Parkersburg, West Virginia, USA Rediger på Wikidata
Bopæl New York City Rediger på Wikidata
Ægtefælle Alex Jamieson (2006-2011) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Lake Oswego High School,
Tisch School of the Arts,
Woodrow Wilson High School Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Journalist, filminstruktør, manuskriptforfatter Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Writers Guild of America Awards Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Morgan Spurlocks hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Morgan Valentine Spurlock (født 7. november 1970) er en amerikansk, selvstændig dokumentarfilminstruktør, tv-producer, og manuskriptforfatter, kendt for dokumentarfilmen Super Size Me, i hvilken han demonstrerede de helbredsmæssige konsekvenser McDonald's mad har, ved udelukkende at spise McDonald's-mad tre gange om dagen i en måned. Han supersizede, hver gang det blev tilbudt, som enhver gennemsnitlig McDonald's-kunde ville gøre. Spurlock er også producer og medvirkende i realityserien 30 dage.

Spurlock graduerede med en BFA i film, fra New York University’s Tich School of the Arts i 1993. Spurlock blev født i Parkensburg, West Virginia, men opvokset i Beckley, West Virginia, og bor lige for tiden i New York. Før han lavede Supersize Me, var Spurlock teatermanuskrpitforfatter, og vandt mange priser for sit stykke ”Phoenix” til både New York International Fringe Festival i 1999, og the Route 66 Americanmanuskript konkurrence i 2000. Han kreerede også ”I Bet You Will for MTV”.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FilmSpire
Denne biografi om en filminstruktør er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi