Nationalpark Majella

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Parco Nazionale della Majella
IUCN kategori II (nationalpark)
Majellamassivet
Kort der viser placeringen af Parco Nazionale della Majella
Kort der viser placeringen af Parco Nazionale della Majella
Maiella
Location of the park
Sted Abruzzo, Italien
Nærmeste by Sulmona
Koordinater 42°4′55″N 14°3′36″Ø / 42.08194°N 14.06000°Ø / 42.08194; 14.06000Koordinater: 42°4′55″N 14°3′36″Ø / 42.08194°N 14.06000°Ø / 42.08194; 14.06000
Areal 628,38 km²
Etableret 1991
Styrende organ Ministero dell'Ambiente
http://www.parks.it/parco.nazionale.majella/Eindex.html

Nationalpark Majella (italiensk: Parco Nazionale della Majella) er en nationalpark der ligger i provinserne Chieti, Pescara og L'Aquila, i den italienske region Abruzzo.

Den er centreret omkring bjergmassivet Majella, hvis højestge top er Monte Amaro (2.793 moh.).

Nationalpark Majella har et areal på 740,95 km², og specielt Montagna della Majella, har været omfattet af det internationale geovidenskabelige researchproject, TaskForceMajella fra 1998 til 2005.

Vigtige steder[redigér | rediger kildetekst]

Nationalparken har omkring 500 kilometer vandreruter gennem bjergene, hulemalerier i Grotta Sant'Angelo og Grotta del Cavallone (sidstnævnte er en af de dybeste huler i Europa, der er åben for offentligheden).

der er fire turistcentre i parken:

Fauna[redigér | rediger kildetekst]

Nationalpark Majella er måske et af de bedst bevarede appenninske økosystemer. På grund af dets højder og utilgængelighed er det meste af parkens område ubeboet, og der er færre menneskeskabte strukturer som skiresorter og veje, end i andre italienske nationalparker. Dette fremmer den appenninske fauna, som her udfolder sig i al sin storhed. Det mest repræsentative dyr i Majellabjergene er den sjældne italiensk ulv (Canis lupus italicus) som også kaldes Appenninsk ulv, og ses i parkens logo, og findes med en bestand af omkring 70 dyr, fordelt i elleve parker med beskyttede områder i Appenninerne. Det menes at bestandtætheden i Nationalpark Majella er største i Italien, og måske i verden, selv hvis man sammenligner med Yellowstone National Park.

Andre notable arter i parken er:

Padder og krybdyr der lever i bjergene er brillesalamander (Salamandrina terdigitata)og den unikke enghugorm (Vipera ursinii)

Andre vigtige fugle der yngler i parken er duehøg, musvåge, stenhøne, alpeallike, alpekrage, tårnfalk og spurvehøg .

Andre pattedyr, der trives i de tætte skove, der omgiver Majellamassivet er vildsvin, the korsikansk hare, skovmår, vildkat, ræv, grævling og den sjældne odder.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Henvisninger[redigér | rediger kildetekst]