Natura 2000-område nr. 99 Kongens Mose og Draved Skov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Natura 2000-område nr. 99
Kongens Mose og Draved Skov
Draved-Skov-lysning4.jpg
Lysning i Draved Skov
Geografi
Region Region Syddanmark
Kommune(r) Tønder Kommune
Areal 783 ha
Udpegningsgrundlag
Naturtyper*

Arter

Fuglebeskyttelsesområde F61

Oversigtskort
De *-mærkede er prioriterede naturtyper

Natura 2000-område nr. 99 Kongens Mose og Draved Skov består af består af Habitatområde nr. H88 og fuglebeskyttelsesområde F61. Området ligger i Tønder Kommune i vandplanopland 1.10 [1]Vadehavet og 4.1 Kruså-Vidå [2]. Hele området omfatter 783 ha hvoraf 524 ha er statsejet. Det ligger mellem Løgumkloster og Tønder. I områdets østlige del ligger Draved Skov, og mod vest ligger Kongens Mose og i den nordlige del dominerer vedvarende græsarealer. Skoven og den nordlige og nordøstlige del af mosen og engene er statsejet og udgør knapt 70 % af hele arealet der er omgivet af marker og moser.

Draved Skov indeholder en af de største urørte naturskovsbevoksninger i Danmark, mest blandingsskov domineret af eg, lind og birk. Hele skoven blev udlagt til urørt skov i år 2000.

Kongens Mose er en af Danmarks største højmoser, som særligt i den nordlige del har været kraftigt udnyttet til tørvegravning og opdyrkning. Området er en mosaik af nedbrudte højmosearealer, aktiv højmose, hængesæk, skovbevoksede tørvemoser og brunvandede søer.

Fredning[redigér | redigér wikikode]

Draved Skov, gammel skov og mose, 92 ha, blev fredet i 1963. Draved Mose, 381 ha højmose blev fredet i 1991.[3]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]