Olaf Kjems

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Olaf Kjems
Født 31. maj 1880 Rediger på Wikidata
Odder Rediger på Wikidata
Død 11. april 1952 (71 år) Rediger på Wikidata
Vester Vedsted Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Redskabsgymnast Rediger på Wikidata
Deltog i Sommer-OL 1912 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Olaf Nielsen Kjems (født 31. maj 1880 i Odder, død 11. april 1952 i Vester Vedsted) var en dansk gymnast som deltog i OL 1912 i Stockholm.

Kjems vandt en sølvmedalje i gymnastik under OL 1912 i Stockholm. Han var med på det danske hold som kom på en andenplads for hold i svensk system. Hold fra tre nationer var med i konkurrencen, der blev afholdt på Stockholms Stadion.

Olaf Kjems far Simon Kjems var højskoleforstander, foredragsholder og præst for den lokale danske indvandrermenighed i Ashland fra 1889 til sin død af tyfus og malaria i 1895. Efter i alt seks år i Amerika rejste familien Kjems derefter tilbage til Danmark. Olaf Kjems blev senere forstander på Krabbesholm Højskole og efterskolen i Vester Vedsted. Broderen, socialdemokraten Hjalmar Kjems, blev i 1914 borgmester i Skive. Olaf Kjems er farfar til Birte Kjems og oldefar til Lars Lindstrøm.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

GymnastSpire
Denne biografi om en gymnast er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.