Spring til indhold

Ole Hækkerup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ole Hækkerup
Ordfører­skaberIntegrationsordfører
Personlige detaljer
Født27. januar 1971 (53 år)
Hørsholm
Politisk partiSocialdemokraterne
ÆgtefælleKaren Hækkerup
FarKlaus Hækkerup
Uddannelses­stedKøbenhavns Universitet
Links
http://olehækkerup.dk
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Ole Hækkerup (født 27. januar 1971 i Hørsholm[1]) er en dansk politiker, der har repræsenteret Socialdemokraterne i Folketinget; først valgt i Ryvangkredsen (Østre Storkreds) 1998-2001 og fra 2007 i Ringstedkredsen (Sjællands Storkreds) til 2015. Fra 2006 til november 2007 var han desuden regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.

Han er søn af Irene og Klaus Hækkerup; barnebarn af fhv. minister Per Hækkerup og bror til fhv. borgmester i Hillerød Kommune og nuværende MF og næstformand for Socialdemokraterne, Nick Hækkerup.[1] Ole Hækkerup er uddannet bachelor i statskundskab[2] fra Københavns Universitet og gift med Karen Hækkerup.[3]

Ole Hækkerup har bl.a. været medlem af Folketingets Erhvervsudvalg, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik og Udvalget for Videnskab og Teknologi.

Tidligere har Ole Hækkerup haft en række tillidsposter i den socialdemokratiske bevægelse, bl.a. som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Hillerød og i Nordsjælland, formand for Frit Forum i København og for Socialdemokraterne i Ryvangkredsen.

I sin skoletid var Ole Hækkerup næstformand i Danmarks Elev Organisation i 1986.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Hækkerup-familien

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om politikeren Ole Hækkerup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.