Ole Hækkerup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ole Hækkerup
Ordførerskaber Integrationsordfører
Personlige detaljer
Født 27. januar 1971 (48 år)
Hørsholm
Politisk parti Socialdemokratiet
Ægtefælle Karen Hækkerup
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
http://olehækkerup.dk
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Ole Hækkerup (født 27. januar 1971 i Hørsholm[1]) er en dansk politiker, der har repræsenteret Socialdemokraterne i Folketinget; først valgt i Ryvangkredsen (Østre Storkreds) 1998-2001 og fra 2007 i Ringstedkredsen (Sjællands Storkreds) til 2015. Fra 2006 til november 2007 var han desuden regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden.

Han er søn af Irene og Klaus Hækkerup; barnebarn af fhv. minister Per Hækkerup og bror til fhv. borgmester i Hillerød Kommune og nuværende MF og næstformand for Socialdemokraterne, Nick Hækkerup.[1] Ole Hækkerup er uddannet bachelor i statskundskab[2] fra Københavns Universitet og gift med Karen Hækkerup.[3]

Ole Hækkerup er medlem af Folketingets Erhvervsudvalg, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik og Udvalget for Videnskab og Teknologi.

Tidligere har Ole Hækkerup haft en række tillidsposter i den socialdemokratiske bevægelse, bl.a. som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Hillerød og i Nordsjælland, formand for Frit Forum i København og for Socialdemokraterne i Ryvangkredsen.

I sin skoletid var Ole Hækkerup næstformand i Danmarks Elev Organisation i 1986.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Ole Hækkerup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.