Olivia Nielsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anna Olivia Nielsen
Født 7. november 1852(1852-11-07)
Helsingør, Danmark
Død 11. juli 1910 (57 år)
Århus, Danmark
Gravsted Brønshøj Kirkegård
Nationalitet Danmark Dansker
Politisk tilhørsforhold Socialdemokratiet
Forældre Jørgen Christensen og Anne Marie Olsdatter
Ægtefælle Oluf Peter Laurentius Nielsen (1873-1901; opløst)
Børn Syv børn, deraf Gudrun Bodø
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker og forbundsformand for Kvindeligt Arbejderforbund (KAD)

Anna Olivia Nielsen født Christensen (7. november 1852 i Helsingør11. juli 1910 i Århus) var en dansk fagforeningskvinde og politiker. Mor til Gudrun Bodø.

Nielsen blev den formand for Kvindeligt Arbejderforbund (KAD) i 1892. Forbundet voksede sig større, blandt andet grundet hendes indsats, og i 1901 blev det således landsdækkende. Hun blev dets første formand. Fra 1898 repræsenterede hun KAD i repræsentantskabet for De Samvirkende Fagforbund, og fra 1907 var hun tillige med i hovedorganisationens forretningsudvalg. I 1909 blev hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet.

Hun er begravet på Brønshøj Kirkegård.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Olivia Nielsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.