Olivier Roy

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Olivier Roy, 2017

Olivier Roy (født 1949) er professor på "European University Institute" i Florence, Italien. Han var tidligere forskningsleder ved "French National Center for Scientific Research" (CNRS) og foredragsholder ved både "School for Advanced Studies in the Social Sciences (EHESS)" og "Institut d'Études Politiques de Paris (IEP)". Fra 1984 til 2008, fungerede han som konsulent ved det franske udenrigsministerium.

Roy modtog en "Agrégation" i filosofi og en Master's i Persisk sprog og civilisation i 1972 fra det franske "Institut National des Langues et Civilisations Orientales". I 1996 færdiggjorde han sin PhD i "Political Science" fra IEP.

Roy er forfatter til adskillige bøger indenfor emnerne Iran, Islam og Asiatisk politik.

Hans bog "Secularism Confronts Islam (Columbia, 2007)" giver et perspektiv af et Islam i et sekulært samfund og ser på forskellige erfaringer med muslimske indvandrere i Vesten. Roy undersøger hvordan muslimske intellektuelle har gjort det muligt for muslimer at leve i en sekulariseret verden, samtidig med at man bibeholder identiteten som en "sand troende".

Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.