Burka

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kvinde fra Afghanistan iført en traditionel afghansk burka.

En burka (også burqa eller burqua, Arabisk: برقعة, burqʿah) er en ugennemsigtigt altdækkende klædning båret af muslimske kvinder i Afghanistan, Pakistan og det nordlige Indien nu mest i Afghanistan.

En burka dækker hele kroppen og omfatter et lille netgardin for øjnene. Muslimske kvinder bærer burka pga. en tolkning af hijab, det islamiske påbud om ærbarhed. Fortolkningen af beskeden påklædning for mænd og kvinder varierer efter område og kultur. Under Taliban-styret i Afghanistan måtte en kvinde ikke vise sig offentligt uden at være iført en burka.

På dansk bruges burka somme tider fejlagtigt om muslimske klædedragter, der dækker ansigtet. Den mest udbredte er nikab, som i stedet for netgardin har en lille sprække til øjnene.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Søsterprojekter med yderligere information:
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
TøjSpire
Denne artikel om tøj, sko eller lignende er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.