On Her Majesty's Secret Service

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
On Her Majesty's Secret Service
Logo ohmss de.svg
Overblik
Dansk titel Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste
Genre Action
Instrueret af Peter R. Hunt
Produceret af Albert R. Broccoli
Harry Saltzman
Manuskript af Richard Maibaum
Baseret på On Her Majesty's Secret ServiceRediger på Wikidata
Medvirkende George Lazenby
Telly Savalas
Diana Rigg
Musik af John Barry
Fotografering Michael Reed
Klip John Glen
Distributør InterCom,
United ArtistsRediger på Wikidata
Udgivelsesdato 18. december 1969
Længde 142 min.
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Tysk
Efterfulgte You Only Live Twice
Fortsættes i Diamonds Are Forever
Links
på IMDb
på scope.dkRediger på Wikidata
i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
i SFDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Piz Gloria, Schweiz, hvor en væsentlig del af filmen foregår.

On Her Majesty's Secret Service (Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste) er den sjette film fra EON Productions om James Bond. Filmen, der blev lanceret i 1969, er baseret på Ian Flemings roman On Her Majesty's Secret Service, som den i øvrigt følger forholdsvis tæt.

Det havde tidligere været på tale at filmatisere On Her Majesty's Secret Service, men manglende sne i Alperne og muligheden for at indspille Thunderball havde udskudt den. Nu stod den så for tur, men man manglede en James Bond, for Sean Connery ville ikke være med mere. I stedet faldt valget på George Lazenby, der ellers kun havde sporadisk erfaring som skuespiller.

Filmen blev den eneste med George Lazenby som James Bond. Hvorfor det ikke blev til flere står hen i det uklare. Selv mente han, at James Bond ikke havde nogen fremtid men måtte senere konstatere, at han tog fejl.

Plot[redigér | redigér wikikode]

Efter pistolløbssekvensen i starten går Bond på jagt efter Blofeld og SPECTRE, da han undervejs i Frankrig støder på pigen Tracy Draco og hendes far gangsterchefen Marc-Ange Draco. Marc-Ange hjælper Bond på sporet af Blofeld, som har søgt om retten til en grevetitel. Under dække af at være repræsentant for ordenskapitlet sendes Bond til Schweiz for at se på hvilke uhyrligheder, Blofeld denne gang har gang i.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Trivia[redigér | redigér wikikode]

  • En væsentlig del af filmen er henlagt til Piz Gloria på toppen af Schilthorn i Schweiz. Stedet er i dag en velbesøgt restaurant, der roterer 360 grader rundt i timen og viser en flot udsigt, mens man nyder sin mad.
  • Filmen hører til de mest omdiskuterede i serien. Bl.a. er George Lazenby blevet kritiseret. Andre mener dog, at filmen er en klassisker.
  • Timothy Dalton var på tale som Sean Connerys afløser som James Bond, men med sine kun 22 år mente han, at han var for ung. 18 år senere fik han dog rollen i The Living Daylights.
  • Bobslædescenen blev mere realistisk end ventet, og stuntmanden var nær ved at dø under indspilningen. Scenen blev ikke fraklippet.
  • I Propellerheads' coverversion af titelmelodien fra David Arnolds album Shaken, Not Stirred kan man høre følgende morserytme: – - – / . . . . / – - / . . . / . . . : Titelbogstaverne OHMSS.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]