Paccar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Paccar
Virksomhedsinformation
Selskabsform Corporation
Branche Bilindustri Rediger på Wikidata
Grundlagt 1905
Grundlægger William Pigott Rediger på Wikidata
Hovedsæde Bellevue, Washington
Nøglepersoner
  • Mark C. Pigott, CEO
  • Thomas E. Plimpton, præsident
Produkter Lastbiler
Regnskab
Omsætning 17,06 mia. US$
Resultat USD 3 mia. (2022) Rediger på Wikidata
Organisation
Antal ansatte
22.800
Datterselskaber DAF
Leyland Trucks
Kenworth Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
www.paccar.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Paccar Inc. er en af USA's største lastbilfabrikanter. Hovedsædet for det på NASDAQ og S&P 500 noterede firma ligger ved Seattle i Bellevue, Washington.

I 2012 beskæftigede Paccar ca. 22.800 medarbejdere i hele verden.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

William Pigott Senior grundlagde i 1905 i Bellevue firmaet Seattle Car Manufacturing Company, som i den første tid fremstillede jernbane- og skovhuggerudstyr. Efter sammenlægningen med firmaet Twohy Brothers fra Portland i Oregon blev navnet ændret til Pacific Car and Foundry Company.

Fra 1941 byggede firmaet M4 Sherman og bjergmaskiner samt tørdokker og slæbere. Senere leverede de stålkonstruktionen til Space Needle i Seattle, og i 1945 købte man Kenworth Motor Truck Company fra Seattle. 13 år senere fulgte Peterbilt Motors Company og Dart Truck Company. I 1972 blev firmanavnet officielt ændret til Paccar Inc., da det gamle navn Pacific Car and Foundry Company fortsat betegnede et arbejdsområde.

Firmaet indtog Europa i 1981 med købet af den britiske fabrikant Foden Trucks. I 1996 fulgte det hollandske DAF Trucks, og to år efter det britiske Leyland Trucks.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]