Paccar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Paccar
Paccar Tower.jpg
Virksomhedsinformation
Selskabsform Corporation
Branche BilindustriRediger på Wikidata
Grundlagt 1905
Hovedsæde Bellevue, Washington
Nøglepersoner
  • Mark C. Pigott, CEO
  • Thomas E. Plimpton, præsident
Produkter Lastbiler
Regnskab
Omsætning 17,06 mia. US$
Organisation
Antal ansatte
22.800
Datterselskaber DAF
KenworthRediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
www.paccar.com
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.

Paccar Inc. er en af USA's største lastbilfabrikanter. Hovedsædet for det på NASDAQ og S&P 500 noterede firma ligger ved Seattle i Bellevue, Washington.

I 2012 beskæftigede Paccar ca. 22.800 medarbejdere i hele verden.

Historie[redigér | redigér wikikode]

William Pigott Senior grundlagde i 1905 i Bellevue firmaet Seattle Car Manufacturing Company, som i den første tid fremstillede jernbane- og skovhuggerudstyr. Efter sammenlægningen med firmaet Twohy Brothers fra Portland i Oregon blev navnet ændret til Pacific Car and Foundry Company.

Fra 1941 byggede firmaet M4 Sherman og bjergmaskiner samt tørdokker og slæbere. Senere leverede de stålkonstruktionen til Space Needle i Seattle, og i 1945 købte man Kenworth Motor Truck Company fra Seattle. 13 år senere fulgte Peterbilt Motors Company og Dart Truck Company. I 1972 blev firmanavnet officielt ændret til Paccar Inc., da det gamle navn Pacific Car and Foundry Company fortsat betegnede et arbejdsområde.

Firmaet indtog Europa i 1981 med købet af den britiske fabrikant Foden Trucks. I 1996 fulgte det hollandske DAF Trucks, og to år efter det britiske Leyland Trucks.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]