Peter Lodberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Peter Lodberg
Født 2. august 1958 (64 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Teolog Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peter Lodberg (født 2. august 1958 i Esbjerg) er en dansk teolog, forfatter og foredragsholder. Tidligere studieleder og afdelingsleder på den teologiske uddannelse ved Aarhus Universitet. Siden 2015 professor MSO ved Afdeling for Teologi, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet.

Peter Lodberg blev student fra Esbjerg Gymnasium i 1977. I december 1983 blev han Master of Theology fra University of Nottingham, England, og i 1986 opnåede han den teologiske embedseksamen fra Det teologiske Fakultet, Aarhus Universitet. Tildelt Aarhus Universitets guldmedalje 1986. Lic.theol. i 1993. Den 3. september 2010 forsvarede Peter Lodberg sin doktorafhandling, "Tro og magt i Det Hellige Land", og opnåede den teologiske doktorgrad (dr.theol.).

I perioden 1. februar 200231. december 2004, var Peter Lodberg generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Siden 2008 formand for Nyborgmødet på Hotel Nyborg Strand og siden 2010 formand for Teologi for Lægfolk, der er et tre-årigt teologisk kursus for voksne. Formand for Folkekirkens Mellemkirkelige Råd fra april 2022.

Peter Lodberg var medlem af regeringens udvalg vedr. udarbejdelse af lov om anerkendte trossamfund i Danmark, Kirkeministeriets udvalg vedr. dobbelt medlemskab af folkekirken og Kirkeministeriets udvalg vedr. adgang til at søge præsteembede i folkekirken på baggrund af §1a om ansættelse i folkekirken.

Peter Lodberg har udgivet en række bøger og artikler herunder Tænkepausen TRO, Aarhus Universitetsforlag, i 2015, Danskernes tro gennem 1000 år, Kristeligt Dagblads forlag, i 2016 samt Tro versus tro. Kristendommen i dialog og konflikt i 2000 år, Kristeligt Dagblads forlag, i 2021.

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.