Peter Stein Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgAutobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.

Peter Stein Larsen (født 11. november 1959 i Aarhus) er dansk forfatter og professor i nordisk litteratur ved Aalborg Universitet. Fra 2002-2011 var han lektor og 1999-2002 adjunkt sammesteds. Han blev dr.phil. på afhandlingen Drømme og dialoger. To poetiske traditioner omkring 2000 i 2010 og ph.d. på afhandlingen Poetologiske problemkredse med udgangspunkt dansk lyrik efter 1980 i 1999, begge ved Aalborg Universitet. Han er cand.phil. i Dansk fra Aarhus Universitet i 1986 og mag.art. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet i 1990. Han har været gæsteforsker ved Cornell University i 1998, University of California, Irvine i 2016 og University of California, Berkeley i 2019 og har forelæst ved en lang række universiteter.

Han har været medlem af talrige bedømmelseskommiteer og bestyrelser, bl.a. for Nordisk Råds litteraturpris (2014-16), Forfatterskolens bestyrelse (2016-19), bedømmelseskommitéen for Nordjysk Kulturpris (2015-) og Georg Brandes-Prisens kommité inden for Kritikerlavet (2008-09 og 2012-15). Desuden har han været litteraturanmelder ved Kristeligt Dagblad siden 1994 og gæstelærer på Forfatterskolen i København. Han har været leder af flere større forskningsprojekter og -grupper. Hans forfatterskab omfatter en lang række monografier og artikler om dansk og international litteratur, litteraturkritik og litteraturhistorie.

Udvalgte publikationer[redigér | redigér wikikode]

Han har desuden skrevet over 100 artikler i litteraturvidenskabelige tidsskrifter og antologier samt over 1000 litteraturanmeldelser i aviser

Referencer[redigér | redigér wikikode]

http://personprofil.aau.dk/108791

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/lyrikken-er-altaedende

https://www.kristeligt-dagblad.dk/boganmeldelse/virtoust-skrevet-om-det-20.-%C3%A5rhundredes-lyrik