Prachatai

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Prachatai
Generelle informationer
Type Dagblad
Hovedsæde Bangkok, Thailand
Grundlagt 2004
Ejer(e) Nonprofit foundation (The Foundation for Community Educational Media)
Udgiver Pongpan Chumjai
Redaktør Tewarit Maneechay
Politik Pro-demokratisk
Format Online
Sprog Engelsk,
thai Rediger på Wikidata
Andet
Websted prachatai.com og prachatai.com/english

Prachatai (thai: ประชาไท, Frit Folk) og Prachatai English er en uafhængig thailandsk non-profit online-avis grundlagt i 2004, der udgives på thailandsk og engelsk.

Prachatai udgives under Creative Commons licensen (cc) BY-NC, hvilket vil sige navngiv ophavsmanden og del på samme vilkår.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Prachatai blev grundlagt i juni, 2004, som en uafhængig, almennyttig, daglig avis af en gruppe bekymrede thailændere, der omfattede et højtstående medlem af Thailands presseråd, en velkendt lektor i journalistik, to medlemmer af det thailandske senat, et antal seniorjournalister og et antal thailandske NGO-ledere. Formålet var, "at give pålidelige og relevante nyheder og information til den thailandske offentlighed i en æra med alvorlige begrænsninger for de thailandske nyhedsmediers frihed og uafhængighed". I 2007 kom den engelsksprogede udgave til, som omfatter "underrapporterede spørgsmål i Thailand, især om demokratisering og menneskerettigheder, på trods af risikoen og presset fra lovgivning og myndigheder".[1]

Nyhedsmediets fundmentale principper[redigér | redigér wikikode]

Prachatai stræber efter at være en uafhængig, pålidelig medieorganisation for demokrati, og at præsentere nyheder og information til udvikling af et progressivt demokratisk samfund. Prachatai er en online medieorganisation med analyser, kritik og kommentarer til spørgsmål, der er vigtige for demokratisk udvikling. Prachatai viser klart sin politiske holdning. Enhver handling, der anses udemokratisk eller imod demokratiske principper, vil blive stærkt kritiseret. Rettigheder og friheder er vigtige komponenter i demokratiet, som Prachatai stræber efter at opretholde i ethvert aspekt. Prachatai vil altid give offentligheden mulighed for at udtrykke deres meninger og beskytte deres rettigheder og friheder, selv når Prachatai ikke er enig med dem.[2]


Noter og referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "About Prachatai English". Prachatai (engelsk). Arkiveret fra originalen 28. november 2020. Hentet 23. februar 2021. 
  2. ^ "Prachatai's Code of Conduct". Prachatai (engelsk). 30. maj 2010. Arkiveret fra originalen 28. november 2020. Hentet 23. februar 2021. 
Anime eller mangaSpire
Denne artikel om medie og kommunikation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.