Spring til indhold

Prinsesse Alexandra af Hannover (født 1999)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Prinsesse Alexandra af Hannover
Personlig information
Fulde navnAlexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia af Hannover
Født20. juli 1999 (24 år)
Vöcklabruck, Østrig Rediger på Wikidata
Dåbsdato19. september 1999 Rediger på Wikidata
BopælMonaco-Ville Rediger på Wikidata
FarErnst August 5. af Hannover Rediger på Wikidata
MorCaroline, Prinsesse af Hannover Rediger på Wikidata
SøskendePierre Casiraghi,
Andrea Casiraghi,
Prins Ernst August af Hannover,
Prins Christian af Hannover,
Charlotte Casiraghi Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseKunstskøjteløber, aristokrat Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Prinsesse Alexandra Charlotte Ulrike Maryam Virginia af Hannover (tysk: Alexandra Prinzessin von Hannover) (født 20. juli 1999 i Vöcklabruck i Oberösterreich). Hun er tysk og monegaskisk prinsesse.

Hun er det eneste fælles barn i ægteskabet mellem arveprinsesse Caroline af Monaco og prins Ernst August 5. af Hannover. Hun har ældre halvsøskende både på fædrene og mødrene side.

Arving i Monaco[redigér | rediger kildetekst]

Prinsesse Alexandra er placeret efter sin mor og sine ældre monegaskiske halvsøskende i arvefølgen til fyrstetronen i Monaco.

Hun er det yngste barnebarn af Grace Kelly (fyrstinde Gracia Patricia) og fyrst Rainier 3. af Monaco. Det afdøde fyrstepars andre legitime børnebørn har borgerlige fædre, derfor er Prinsesse Alexandra det eneste barnebarn, der har en fyrstelig titel.

Europæiske kongehuse[redigér | rediger kildetekst]

Gennem sin far Ernst August af Hannover er prinsesse Alexandra efterkommer af samtlige konger og kurfyrster i Hannover. Hun er oldebarn af Ernst August af Braunschweig, der var hertug af Braunschweig i 1913-1918.

Hun nedstammer også fra kong Georg 3. af Storbritannien, dronning Victoria af Storbritannien, kejser Wilhelm 2. af Tyskland, kong Christian 9. af Danmark, dronning Caroline Mathilde af Danmark-Norge, hertug Friedrich der Achte af Augustenborg (1829-1880) og hertug Frederik af Glücksborg (1814-1885).

Som efterkommer af dronning Victoria af Storbritannien har prinsesse Alexandra (en teoretisk) arveret til den britiske trone.

Dronning Frederike af Grækenland var prinsesse Alexandras fars eneste faster. Gennem Frederike er Alexandra i familie med Irene af Grækenland, Konstantin 2. af Grækenland og med dronning Sofia af Spanien.

KroneSpire
Denne artikel om en kongelig eller fyrstelig person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi