Diskussion:Prinsesse Alexandra af Hannover (født 1999)

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Østrig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Østrig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Østrigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Sletningsforslag: Prinsesse Alexandra af Hannover (født 1999)

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag
Nulevende person
Dette er en diskussion om (evt. sletning af) en artikel, der omhandler en nulevende person. Derfor indskærpes det overfor deltagere i debatten, at være varsomme med formuleringer og oplysninger, idet disse kan være æreskrænkende, krænke personens privatliv eller på anden vis påføre omtalte person skade. Desuden henledes opmærksomheden på Wikipedias politik for biografier af levende personer og Wikimedia Foundations resolution om biografier af nulevende personer.

Jeg kan ikke se hvordan den 17 årige Alexandra af Hannover har opnået notabilitet, ud over at være tip-tip-oldebarn af Christian 9..

  • Slet - Forslagsstiller. --Kjeldjoh (diskussion) 6. apr 2017, 09:59 (CEST)
  • Behold - Artiklen redegør på objektiv vis for nogle familiemæssige sammenhænge i en royal familie. Det er information, som interesserede kan finde relevante. Hendes "claim to fame" er den familiemæssige relation, og artiklen er befriet for ligegyldige oplysninger om ikke-notable aktiviteter. Da artiklen indeholder oplysninger, som interesserede kan finde relevante, bør artiklen beholdes. --Pugilist (diskussion) 6. apr 2017, 10:23 (CEST)
  • Behold Jeg på linje med Pugilist. Det er hendes tilknytning til fyrsthuset i Monaco som tæller. --Steen Th (diskussion) 6. apr 2017, 10:57 (CEST)
  • Slet Intet udrettet. I følge Wikipedia:Kriterier_for_biografier er Kongehusets medlemmer per definition notable. Hvis man vil udvide notabilitetsdefinitionen, skal man stille ændringsforslag til Wikipedia:Kriterier_for_biografier, ikke føre krig for sit synspunkt ved hver enkelt artikel. --Madglad (diskussion) 6. apr 2017, 11:32 (CEST)
  • Behold Jeg trækker mit forslag. Jeg havde ikke bemærket at hun er 8. arving i Den monegaskiske tronfølge. Madglad, jeg har ikke forstået din kommentar. Hvem mener du der føre krig for hvilket synspunkt? I Wikipedia:Kriterier for biografier står der at grupper svarende til dem under dansk politik pr. definition er notable. Man kan selvfølgelig diskutere hvor langt nede på listen over tronfølgere en person kan stå, og stadig være notable af den grund. Men jeg acceptere en 8. arving til Monacos trone. --Kjeldjoh (diskussion) 6. apr 2017, 12:21 (CEST)

[redigeringskonflikt

(offtopic): @Madglad: Den liste angiver, at de nævnte personer af Wikipedia betragtes som automatisk notable. Altså personer, man ikke behøver at diskutere i et sletningsforslag. Det betyder Ikke at alle, der ikke er nævnt på listen ikke er notable. Man kan sagtens være notabel uden at være nævnt på den liste. Det fremgår også af afsnittets intro.
- Sarrus (db) d. 6. apr 2017, 12:23 (CEST)
  •  Kommentar Spørgsmålet er i virkeligheden hvordan WP:IKKE NOK's regel om at børn af notable personer ikke automatisk selv er notable spiller sammen med kongelige og adelige børn som ikke har andet claim to fame end deres forældres status. Jeg mener personligt der bør være en eller anden form for undtagelse for børn af monarker og adelige, men der er ikke en sådan regel endnu, så medmindre man finder hendes kunstskøjtekarriere notabel burde artiklen egentligt slettes. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 6. apr 2017, 12:26 (CEST)

@Madglad: - Der har i en længere periode været en relativ sur stemning på Wikipedia, hvor der er føget med beskyldninger frem og tilbage, krav om blokeringer, osv. osv. Du har selv været en ret aktiv debattør i disse debatter, og har fremsat ønske om blokering af andre brugere grundet disses debatform. I det lys er din sprogbrug om, at brugere, der er uenige i dit synspunkt, skulle "føre krig", mindre heldig. Det har hidtil været således på Wikipedia, at man har kunnet tilkendegive sine synspunkter stille og roligt uden at blive skudt i skoene, at man vil føre krig. Jeg antager god tro og går derfor ud fra, at det er en finke, der er røget af panden. At vi har en forskellig holdning til en konkret artikel bør kunne diskuteres i god ro og orden. --Pugilist (diskussion) 6. apr 2017, 14:00 (CEST)

@Pugilist: Ordet skulle ikke forstås i relation til de aktuelle skærmydsler, men mere som en hentydning til de positionskrige mod kriterierne, der jævnligt føres. Der er visse kriterier, der efter min mening kan slækkes, men det skal helst ske ved at diskutere kriterierne, ikke gang på gang for enkeltartikler. --Madglad (diskussion) 6. apr 2017, 14:28 (CEST)
@Madglad: - Helt i orden. Jeg har forståelse for dit synspunkt, men jeg tvivler på, at en eventuel justering af kriterierne vil føre til bortfald af løbende diskussioner om hvorvidt konkrete artikler lever op til (justerede) kriterier. Konkret mener jeg, at biograferede er i besiddelse af notabilitet efter gældende kriterier, men er der ønske om en justering af eksisterende kriterier, kan det selvfølgelig drøftes. --Pugilist (diskussion) 6. apr 2017, 15:13 (CEST)
Der vil altid være diskussioner, men man kan altid forsøge at reducere antallet. Her er veldefinere kriterier en god ting. --Madglad (diskussion) 6. apr 2017, 16:26 (CEST)
  • Behold - --Zoizit (diskussion) 17. apr 2017, 12:36 (CEST)
  •  Kommentar@Zoizit: - Hvorfor? At personen er barn af en adelig er ikke nødvendigvis nok jf. med WP:IKKE NOK. Jeg mener selv at den regel bør justeres så artikler om adelige får et bredere råderum, men under de nuværende regler kan jeg ikke se hvordan personen skulle være notabel. Hun har åbenbart været kunstskøjteløbs-repræsentant for Monaco ved Europæisk Ungdoms-OL, men ellers ved jeg ikke hvad man skulle bringe op. Mvh. InsaneHacker 🕊️ (💬) 17. apr 2017, 12:48 (CEST)
Fordi hun er en af arvinger til Monacos trone. --Zoizit (diskussion) 17. apr 2017, 13:08 (CEST)
Konklusion:
Forslagsstiller har trukket forslaget, og der er alene én bruger for en sletning, resten ønsker behold. Helt oplagt ikke konsensus. Artiklen beholdes. --Pugilist (diskussion) 26. apr 2017, 15:16 (CEST)