Spring til indhold

Region Hovedstadens Akutberedskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Region Hovedstadens Akutberedskab
Virksomhedsinformation
Drives under
Region Hovedstaden
HovedsædeBallerup
Organisation
Antal ansatte
ca. 1500
Eksterne henvisninger
https://www.regionh.dk/om-region-hovedstaden/akutberedskabet/om-akutberedskabet/Sider/default.aspx
Fodnoter / referencer
600.000 årlige ambulanceudrykninger

Region Hovedstadens Akutberedskab forkortet (RH) er en del af sundhedssystemet i Danmark indrettet på at håndtere akutte medicinske behov i Hovedstadsområdet. Det omfatter akutte situationer som pludselig sygdom, alvorlige skader og andre akutte medicinske tilstande, der kræver øjeblikkelig behandling. Region Hovedstadens Akutberedskab har hovedkontor på Telegrafvej 5 i Ballerup.[1]

Akutberedskabet består af flere komponenter:

  • Hospitaler: Region Hovedstaden har flere store hospitaler med akutmodtagelser, hvor patienter kan blive behandlet for alvorlige tilstande.
  • Skadestuer: Disse er placeret på hospitaler og i visse tilfælde også uden for hospitalerne og håndterer mindre alvorlige skader og sygdomme, der stadig kræver akut behandling.
  • Akutklinikker: Disse er mindre klinikker, der ofte er placeret i lokalsamfundene og tilbyder akut lægehjælp til mindre alvorlige tilfælde, såsom mindre skader eller infektioner.
  • Præhospitale enheder: Ambulancer og akutlægebiler, som akut yder medicinsk pleje uden for hospitalerne, sikrer hurtig behandling og stabilisering af patienter før indlæggelse.[2]
    Ambulance med udrykning i Region Hovedstadens bemaling fra 2009
  1. ^ Adresse regionh.dk hentet 16. februar 2024
  2. ^ Om akutberedskabet regionh.dk hentet 16. februar 2024
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
BeredskabetSpire
Denne artikel om beredskabet er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.