Ron Paul

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 12. mar 2015, 22:56 af Steenthbot (diskussion | bidrag) Steenthbot (diskussion | bidrag) (Bot: Datomærk skabeloner)
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Ron Paul
Ron Paul, official Congressional photo portrait, 2007.jpg
Personlig information
Født Ronald Ernest Paul
20. august 1935 (85 år)
Pittsburgh, Pennsylvania
Nationalitet Amerikansk
Ægtefælle Carolyn "Carol" Paul
Børn Ronald "Ronnie" Paul, Jr.
Lori Paul Pyeatt
Randal "Rand" Paul
Robert Paul
Joy Paul-LeBlanc
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Gettysburg College (BSc)
Duke University (MD)
Beskæftigelse Politiker
Gynækolog (Læge
Kendt for Opstillet i Republikanernes præsidentkandidatsvalg 2008 og 2012
Eksterne henvisninger
ronpaul.com

Ronald "Ron" Ernest Paul (født 20. august 1935 i Green Tree, Pennsylvania, USA) er en amerikansk politiker.

Ron Paul blev kendt under det indledende stadie af det Amerikanske præsidentvalg 2008 som værende en stærk republikansk kandidat med meninger som mange ikke-offentligt ansatte borgere kunne støtte. Også borgere som har et solidt tros-grundlag. Ron Paul stemte i sin tid imod Irakkrigen og har siden han begyndte sin politiske karriere aldrig stemt for forslag der bruger offentlige midler. Under hans præsidentskampagne, sagde Ron Paul, at han ville nedlægge både FBI, CIA, IRS (det amerikanske skattevæsen) samt stoppe hele krigen imod narko. Idet han dels mener, at en sund livsstil med god familiær opvækst og kirkegang sikrer at problemer med stoffer slet ikke opstår og dels mener, at friheden også er friheden til at bruge de rusmidler man ønsker.

Ron Paul bliver beskrevet[af hvem?] som konservativ republikaner, der støtter de principper der står i Uafhængighedserklæringen (konstitutionalisme) og i øvrigt prioriterer den enkeltes frihed meget højt (libertarianisme). En af hans mærkesager er individets ret til at bære våben. Ron Paul går ind for at alle våbenrestriktioner skal fjernes med det samme, så borgerne kan forsvare sig bl.a. i tilfælde af borgerkrig. Men han er samtidig også fortaler for den enkeltes ret til at ryge Cannabis samt homoseksuelles ret til at gifte sig.

Han er Republikansk medlem af Repræsentanternes hus, var det Libertarianske Partis præsidentkandidat i 1988[1] og har i 2008 og 2012 stillet op i republikanernes valgkamp for at blive partiets præsidentkandidat.

Referencer

  1. ^ "Our History / Libertarian Party". Hentet 2012-06-26. 

http://www.youtube.com/watch?v=j8QCvWkHiGU

http://www.youtube.com/watch?v=_fx4tGWHPFg

http://www.youtube.com/watch?v=V5_ThKD2g4U

Eksterne henvisninger

USASpire
Denne artikel om en amerikansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker