Rune Glifberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Rune Glifberg ved Quiksilver Bowlriders 2006 i Malmø, Sverige

Rune Glifberg (født 7. oktober 1974 i København) er professionel skateboarder som bor i Leucadia, Californien. Glifberg startede med at skate, da han var 11 år, efter en ven havde taget et skateboard med hjem fra USA. Rune Glifberg var meget betaget af Danmarks første professionelle skater, Nicky Dean Guerrero, og bestemte sig til at blive lige så god som sit idol. I 1990 vandt Glifberg Scandinavia Open i Forum København og fik sin første sponsor. 1992 var året hvor Glifberg blev pro for Deathbox, det var også det år, hvor han blev europamester på rampen. I 1995 flyttede Glifberg til USA for at fortsætte sin professionelle karriere for Flip Skateboards, som dengang bestod af; Geoff Rowley, Tom Penny, og Andy Scott. I 1996 vandt Rune Glifberg en af de mest anerkendte skateboard-konkurrencer nemlig Slam City Jam. Efter sejrene blev han kendt og anerkendt over hele verden som en af de bedste skatere på rampe. Glifberg er kendt for sin meget afslappede skatestil og for sin afslappede personlighed.

Rune Glifberg vandt guldmedalje ved X-Games i 2008 og 2009 og er blevet verdensmester i skateboard to gange i karrieren; 2001 på skateboard-rampe og igen i 2008 i bowl.

Sammen med designeren Ebbe Lykke har Rune Glifberg etableret virksomheden Glifberg + Lykke, som bl.a. har stået for udformningen af Helsingør Multipark (2011), Lemvig Skatepark (2013) og Streetdome i Haderslev (2014).[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Our philosophy på glifberglykke.com

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Sport Stub
Denne biografi om en sportsudøver er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi