Western Conference (NHL)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Western Conference. (Se også artikler, som begynder med Western Conference)

Western Conference er en af to overordnede puljer i National Hockey League (NHL), en professionel ishockeyliga i Canada og USA. Den bliver brugt til at opdele holdene på et højere plan end de lavere divisioner. Dens søsterkonference hedder Eastern Conference.

Konferencen opstod som Clarence S. Campbell Conference i 1974, da NHL-organisationen omfordelte holdene i to konferencer og fire divisioner. Fordi de nye konferencer og divisioner ikke havde specielt meget at gøre med den nordamerikanske geografi, valgte man at undgå geografiske navne til både konferencer og divisioner, selvom Campbell-konferencen de facto var konferencen for de vestlige hold. Navnene på konferencerne og divisionerne blev ændret i 1993 for at afspejle de geografiske placeringer. Den dengang nyudnævnte direktør for NHL, Gary Bettman, gennemførte ændringerne for at hjælpe på forståelsen for ikke-hockeyfans, ligesom både NBA, NFL og MLB havde gjort det tidligere. Ændringen medførte dog flere klager fra purister og ældre hockeyfans, der følte, at ændringen fjernede magien fra ligaens historie. Trofæet, der gives til vinderen af konferencen, Clarence S. Campbell Bowl, viser dog stadig en del af ligaens arv.

Divisioner[redigér | redigér wikikode]

Før omlægningen i 1993 bestod Campbell-konferencen af Norris-divisionen og Smythe-divisionen. På nuværende tidspunkt består konferencen af 14 hold, der er inddelt i 2 divisioner: Central Division og Pacific Division.

Central Division[redigér | redigér wikikode]

Pacific Division[redigér | redigér wikikode]

Mestre[redigér | redigér wikikode]

Western Conference-mestre[redigér | redigér wikikode]

Det hold, der vinder Western Conference, vinder Clarence S. Campbell Bowl, og holdet skal møde mestrene fra Eastern Conference hvert år i finaleomgangen af slutspillet, for at finde en vinder af Stanley Cuppen.

Stanley Cup-mestre[redigér | redigér wikikode]