Spring til indhold

Skabelondiskussion:Fodbold i Danmark

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fodbold-ikon Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fodbold, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fodboldrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Skabelon Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Skabelon på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Skabelonens omfang[rediger kildetekst]

Denne skabelon skal IKKE indsættes på artikler vedrørende fodboldklubber. Den skal bruges på de emner der er nævnt i skabelonen. Der er andre skabeloner beregnet til klubber, alt efter hvilken række de spiller i. --Pixi Uno 5. aug 2011, 03:03 (CEST)

Ang. evt. fjernelse af nedlagte og inaktive turneringer i skabelonen[rediger kildetekst]

Det slog mig lige. De 3 cup-turneringer - Super Cup'en, Liga Cup'en og Royal League - bør de være til stede når nu de ikke eksisterer eller ikke afvikles kontinuerligt mere, for nuværende i øjeblikket? Eller er vi ude i en gråzone? For skabelonen er ikke sæson eller årsbestemt, i sin nuværende form. Ser gerne nogle vurderinger fra andre wikipedianere. VH, -Infobesity 30. aug 2011, 13:44 (CEST)

Man kunne jo lave en særlig række til de rækker og turneringer, der ikke længere eksisterer. Kvalifikationsrækken (fodbold) og 3. division (fodbold) findes jo for eksempel heller ikke mere, men de har da historisk interesse. --Dannebrog Spy 3. sep 2011, 22:45 (CEST)
I mine øjne burde det fortrinsvist være "aktive" rækker/organisationer/turneringer indenfor DBU's verden og 11-mandsfodbold, som er det "mest omtalte" i danske medier, med det mest omfattende kildemateriale og med professionelle grene. Der findes rigtig mange uskrevne artikler om både nuværende og forhenværende notable organisationer, turneringer m.m., som kan være af (historisk) interesse, og min bekymring går på, at vi efterhånden vil få store problemer med at afgrænse skabelonens indhold og størrelse. Foruden dem, I selv nævner, kunne eksempelvis Landsfodboldturneringen (1912-1927), den forhenværende 1. division (1945-1990), Fællesforeningen for Jydske Idrætsklubber, Dansk Kvinde Fodbold Union, Københavns Forstadsklubbers Boldspil Union, Nordre Birks Boldspil-Union, Kvalifikationsturneringen (1946-1965) m.m. være interessante at have med, men dem har jeg undladt af de forhennævnte grunde. Det skal også bemærkes, at Dansk Arbejder Idrætsforbund og Dansk Firmaidrætsforbund organiserer fodboldturneringer, men foreningerne har ikke en besynderlig stor mediedækning, og så er der også de forskellige variationer af fodbold, såsom futsal. — Froztbyte 26. sep 2011, 04:20 (CEST)
Jeg har omgrupperet indholdet og udvidet med et par artikler/kategorier, som jeg mener børe være med. I den forbindelse har jeg fjernet en række ungdomsturneringer (U-19 Ligaen, U-19 Divisionen, U-17 Ligaen, U-17 Divisionen og U-18 Pige DM), da jeg ikke mener, vi skal liste andre end seniorturneringer her. Ungdomslandsholdene har jeg dog undladt at røre ved. Royal League er blevet taget ud, da det er en international (skandinavisk) turnering og er af den grund udenfor denne skabelons rammer. — Froztbyte 26. sep 2011, 05:40 (CEST)
En god update af skabelonen. Det var lige præcis (selvfølgelig) en sådan national omfattende skabelon jeg tænkte kunne være brugbar på da-wiki.
Angående historiske og ældre nedlagte/forhenværende (eller noget så bizart som i dvale som Royal League.. eller, nu er det vidst DBU der har overtaget resterne af idéen og konceptet til evt. brug i fremtiden), turneringer, så kunne man lave en skabelon og artikel/artikler om emnet, hvis der føles for og ses grund til et større og bedre overblik, over sådanne.
Jeg har dog ikke mange leveår på bagen, til for nuværende at vide per automatik om de 'gamle' dages fodbold-struktur.
Og ja, fodbold organiseres af mange organisationer efterhånden. KFUM og DGI er i så fald også et issue. Denne skabelon er i hvert fald tilegnet det UEFA og FIFA anerkendte nationale fodboldorgan for DK - DBU.
Problemet med de danske Elite U-turneringer kan jeg godt se. Egentlig havde det været ideelt at jeg oprettede en skabelon for ungdomsfodbolden på landsplan med det samme.
Ungdomslandsholdene er jeg lidt splittet om nu. Hvis jeg laver en 'ungdoms-skabelon', så er det spørgsmålet om U-landsholdene burde flyttes? Og om flertallet ser det som passende, at lave en sådan skarp adskillelse af ung vs senior?
For min første tanke med skabelonen var egentlig også, at den skulle omfatte aktiviteter arrangeret af det nationale organ, samt andre nationale fodbold-aktører.
Omvendt så kan en anden wikipedianer i teorien komme og stille spørgsmålstegn ved relevansen af at de lokale/regionale mesterrækker og unioner er nævnt?
De 6 Unioner burde, hvis man forlænger den tanke, have skabeloner, for at samle relevante artikler mm. til hver.
Royal League-beslutningen er jeg enig i. Tog den med fordi der var dansk deltagelse, men det er selvfølgelig ikke kriterie nok - jævnfør vores deltagelse i Europa hverken bliver eller skal nævnes her.
-Sine Cera-Infobesity 27. sep 2011, 14:55 (CEST)
Ja, lad os holde skabelonens emne indenfor Dansk Boldspil-Union og lad os vente lidt med tidligere turneringer/organisationer m.m. indtil det bliver aktuelt (dvs. flere skrevne artikler). Personligt føler jeg ikke, at der er et kæmpe behov for oprettelsen af en decideret ungdomsskabelon, da hovedparten af (medie)interessen og fodboldlitteraturen koncentrerer sig om seniorfodbolden og det bør der også være fokus på på Wikipedia :-) Men en decideret "ungdoms-fodbold-skabelon" kunne dog passende omfatte ungdomslandsholdene, DBU's ungdomsturneringer samt eventuelle relevante danske lokale ungdomsturneringer såsom Dana Cup i Hjørring og Dana Cup No. 1 i Frederikshavn.
I kraft af at alle fodboldhold i Danmark er medlem af en lokalunion, og ikke direkte af det nationale fodboldforbund (Dansk Boldspil-Union), er de seks lokale fodboldorganisationer relevante at have med - både i denne skabelon og som seperate artikler.
Argumentationen for relevansen af lokalunionernes mesterrækker er lagt under Diskussion:Jyllandsserien (fodbold)#Begrundelse for artiklens relevans, hvor jeg har taget udgangspunkt i Jyllandsserien Herrer, men samme begrundelse kan for den sags skyld stort set også benyttes for de fem andre regionale mesterskabsrækker og deres relevans i denne navigationsboks. — Froztbyte 11. okt 2011, 23:00 (CEST)

Mænd eller herrer; kvinder eller damer[rediger kildetekst]

Jeg er ikke helt begejstret for denne redigering :-) Der er efterhånden en hel del år siden, at DBU officielt valgte at udskifte betegnelsen "Damer" i deres turneringer med "Kvinder". Eftersom skabelonen fokuserer på fodbold i Dansk Boldspil-Unions regi, ville det så ikke være mest nærliggende blot at anvende samme betegnelser som DBU selv anvender — nemlig "Herrer" og "Kvinder". — Froztbyte 8. nov 2011, 21:19 (CET)

Er helt enig med dig på det område - det er også de betegnelser der bruges på de fleste artikler som jeg er stødt på her på da.wiki. mvh Tøndemageren 8. nov 2011, 21:58 (CET)