Jyllandsserien (fodbold)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Jyllandsserien. (Se også artikler, som begynder med Jyllandsserien)
Jyllandsserien
Land(e) Danmark Danmark
Konføderation Dansk Boldspil-Union
Puljer 4
Antal hold 32 (i 4 grupper a 8)
Niveauer på pyramide 6
Oprykning til Danmarksserien
Nedrykning til Serie 1
Hjemmeside dbujylland.dk

Jyllandsserien er den sjettebedste fodboldrække (en blandt flere) i Danmarksturneringen.

Det er den bedste fodboldrække for herrer administreret af lokalunionen Jydsk Boldspil-Union (JBU). Serien består om efteråret af i alt 32 hold, opdelt i 4 puljer med hver 8 hold, som spiller 14 kampe ude og hjemme. Nummer 1-4 i hver pulje rykker op i forårets Jyllandsserie 1, mens nummer 8 samt de to dårligste nummer 7 (beregnet ud fra point og målscore) rykker ned i serie 1. De resterende hold placeres i forårets jyllandsserie 2 sammen med de seks oprykkere fra serie 1.

Efter forårssæsonen rykker nummer 1 fra de to jyllandsserie 1-puljer op i Danmarksserien, mens de to nr 2 spiller playoff kamp om en tredje oprykningsplads. De resterende hold fortsætter i efterårets jyllandsserie.

I jyllandsserie 2 spilles der udelukkende om at undgå nedrykning. Nummer 6-8 i de to jyllandsserie 2-puljer rykker efter forårssæsonen ned i serie 1, mens de resterende hold fortsætter i efterårets jyllandsserie sammen med de seks oprykkere fra serie 1.