Lars Uwe Godbersen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Datomaerker kilde mangler-skabeloner
m ændre sorteringsnøgle
Linje 31: Linje 31:
{{Reflist}}
{{Reflist}}


{{FD|1978||Godbersen, Lars}}
{{FD|1978||Godbersen, Lars Uwe}}
[[Kategori:Gymnaster fra Danmark]]
[[Kategori:Gymnaster fra Danmark]]
[[Kategori:Gymnastik i Danmark]]
[[Kategori:Gymnastik i Danmark]]

Versionen fra 22. sep. 2020, 09:27

]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Lars Godbersen med nogle af "de flyvende superbørn"

Lars Godbersen (født 22. marts 1978 i Aarhus) er konferencier, foredragsholder og direktør for det internationale showensemble Flying Superkids. Ensemblet er grundlagt af far til Lars, Uwe Godbersen, i 1967 under navnet De Flyvende Århus Gymnaster, og mor til Lars, Lone Godbersen. I år 1982 sker navneforandringen til Flying Superkids.

Forældre

Før Uwe Godbersen stiftede De Flyvende Århus Gymnaster, var han med på Erik Flensted-Jensens Danish Gym Team, som fra 1939 til 1986 rejste verden rundt for at vise dansk elitegymnastik frem. Han er uddannet ved Viborg Idrætshøjskole, mens Lone Godbersen er uddannet ved Danmarks Højskole for Legemsøvelser (DHL) (tidligere Statens Gymnastikinstitut).

Barndom og ungdom

Uwe og Lone Godbersen køber Gymnastikgården (i dag Foreningen Gymnastikgården) i 1983. Som 4-årig var Lars Godbersen med på sin første amerikatur i tre måneder med De Flyvende Århus Gymnaster, hvor han besøgte 32 statert. Fordi han havde problemer med at holde sig vågen under forestillingerne, opfandt de et nummer til ham, hvor han skulle marchere fra den ene side af scenen til den anden med Dannebrog i hånden. Lars Godbersen starter til gymnastik som 5-årig og bliver Flying Superkid som 11-årig.Han starter på Langkær Gymnasium, men dropper ud efter tre måneder for at arbejde med gymnastikken. Han er Superkid til han fylder 23 år, og en skade forhindrer ham i at fortsætte. Sideløbende er der startet en mesterlæretid på i alt 12 år, og i 2007 overtager Lars Godbersen direktørposten efter sin far.  

Karriere

I 2005 stifter Lars Godbersen selskabet Flying Superkids Production, som udgiver dvd’en På Spring hos selskabet Recart året efter. 2006 er også året, hvor Flying Superkids' show kommer i TV 2 første gang. Flying Superkids går fra at være kendte blandt gymnastikfans i Danmark til at være bredt kendte i hele Danmark – internationalt er de allerede et anerkendt elitegymnastikhold. Fra 2006 bliver Danmark hovedmarkedet, og Flying Superkids begynder at lave forestillinger af to timers varighed, som de turnerer med i hele landet. I 2009 udgiver Flying Superkids deres anden dvd Flyver Igen – og ligesom På Spring sælger den mere end 10.000 eksemplarer. I 2013 grundlægger Lars Godbersen sammen med Jack Godbersen og Jimmy Enoch "Enoch Show Production", som er en teltvirksomhed. Det først indkøbte telt lejes ud til Copenhagen Cooking & Food Festival. Senere køber Enoch Show Production et specialdesignet italiensk paladstelt, som er det første i Danmark uden indvendige master[1] Det udlejes til bl.a. Cirkus Summarum, Danish Music Awards og Heartland Festival. Organisatorisk kommer der også flere mennesker til. Lars Godbersen bliver konferencier for Flying Superkids i 2006, men frem til 2005 deler han konferencierrollen med sin far. Konferencierrollen kommer til at kræve mere og mere i takt med, at forestillingerne udvikler sig. I 2019 tager Lars Godbersen på Comedy Zoos stand-up-skole – også i forhold til det konferencier- og foredragsarbejde, som han driver ved siden af Flying Superkids. Året inden optager Flying Superkids den nyeste TV2-udsendelse Flying Superkids: I hjertet af Århus.

I 2020 bliver også Flying Superkids påvirket af Coronakrisen, og det medfører, at Lars Godbersen iværksætter drive-in-stand-up-showet Bliv i Bilen sammen med stand-up-komikeren Uffe Holm. Generelt er Lars Godbersens største forcer at lave showbizz-produktioner og inspirere børn til bevægelse.[2]        

Rejser

Lars Godbersen har i sin tid som gymnast, træner og leder for Flying Superkids rejst i USA, Canada, Frankrig, Italien, Bermuda, Spanien, England, Tyskland, Polen, Estland, Letland, Litauen, Finland, Cypern, Island, Monaco, Tjekkiet, Slovakiet, Østrig, Japan, Tyrkiet, Libanon, Grønland, Libanon, Thailand, De Forenede Arabiske Emirater, Færøerne, Grækenland, Malta, Tyrkiet, Norge, Sverige, Holland og Qatar.

Optrædener

Flying Superkids har optrådt for og med en lang række kendte mennesker, bl.a. Michael Schumacher, Prins Rainiers, Dronning Margrethe, Prins Henrik, Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary, Joe Cocker, Jacques Breuer, Mats Wilander, Roman Herzog, Boris Becker, Bubber, Lisbeth Østergaard, Silas Holst og Pilou Asbæk. Da de optrådte for Boris Becker i Deutches Theater i München udtalte den verdenskendte tennisspiller: “I thought myself I was an athlete and I was pretty good at sports – but compared to what they do I’m a beginner.”

Priser

Flying Superkids er blevet tildelt flere priser gennem årene, bl.a. Monacos Prins Rainiers personlige pris Le premiere Rampe ved Monte Carlo Festivals, Janni Spies' Livsglædens Pris og et legat fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond.

Highlights

Flying Superkids har været præsenteret på Royal Nova Scotia International Tattoo – verdens største indendørs militærtattoo og optrådt på verdensudstillingen i Sevilla for 7x10.000 gæster. Lars Godbersen har optrådt i bl.a. Folies Bergère i Paris, Michael Barrymore Show i London, ZDF-Fernsehgarten, ligesom han har været på CNN Türk og lavet pauseunderholdning ved en Davis Cup – The World Cup of Tennis.

Referencer

  1. ^ "Kæmpetelt er landet i Musikhusparken: Flying Superkids er flyttet til midtbyen". Århus Stiftstidende. 17. september 2018. Hentet 17. september 2020.
  2. ^ "Flyvende gymnaster skal motivere skolebørn". TV2 Østjylland. 19. juni 2019. Hentet 17. september 2020.