Fredskovsforordningen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m Kategori
m wiki
Linje 1: Linje 1:
'''Fredskovsforordningen''' er en [[forordning]] etableret af [[Christian 7.]] i [[1805]], der omfatter alle [[skov]]e, der er karakteriserede som [[fredskov]]e. Formålet med forordningen var dels at øge skovarealet dels at bevare det eksisterende, idet, [[Danmark]] på daværende tidspunkt kun var dækket af 4% skov. I fredskoven er det ikke de enkelte træer, der er [[fredning|fredede]], men selve skoven, så der skal nyplantes, hvis træer fældes, uanset om hvordan fældningen foregår. Skovejer har således [[pligt]] til retablering af skoven efter [[stormskade]]r.
{{QA-intro}}

[[Christian 7.]] etablerede '''fredskovsforordningen ''' i [[1805]]. På daværende tidspunkt var [[Danmark]] dækket af bare 4% skov.
Formålet med forordningen var dels at øge skovarealet dels at bevare det eksisterende.
Et stykke skov omfattet af forordningen kaldes [[fredskov]]. I fredskoven er det ikke de enkelte træer der er fredede, men skoven, så der skal nyplantes hvis træer fældes, uanset om hvordan fældningen foregår - skovejer har således pligt til retablering af skoven efter stormskader.


{{DK-histstub}}
{{DK-histstub}}

[[Kategori:Skovbrug]]
[[Kategori:Skovbrug]]
[[Kategori:Danmarks love]]
[[Kategori:Danmarks love]]

Versionen fra 21. dec. 2009, 12:10

Fredskovsforordningen er en forordning etableret af Christian 7. i 1805, der omfatter alle skove, der er karakteriserede som fredskove. Formålet med forordningen var dels at øge skovarealet dels at bevare det eksisterende, idet, Danmark på daværende tidspunkt kun var dækket af 4% skov. I fredskoven er det ikke de enkelte træer, der er fredede, men selve skoven, så der skal nyplantes, hvis træer fældes, uanset om hvordan fældningen foregår. Skovejer har således pligt til retablering af skoven efter stormskader.

DanskSpire
Denne artikel om Danmarks historie er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Historie