Spring til indhold

Helsingør Idrætsforening: Forskelle mellem versioner

ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
'''Helsingør Idrætsforening''' (forkortet '''Helsingør IF''' eller "HIF") er en [[Danmark|dansk]] idrætsforening som blev grundlagt i [[1899]] hjemmehørende i [[Helsingør]].
 
Idrætsforeningen har fire afdelinger: [[atletik]], [[gymnastik]], [[håndbold]] og [[fodbold]]. Foreningen har tidligere haft landet bedste håndboldhold og besidder samtidigt den officielle verdensrekord som det hold der har opholdt sig i landets bedste række gennem længst tid. Foreningen har tillige haft flere atleter på det danske landshold.
 
Foreningen har tidligere haft landet bedste håndboldhold og besidder samtidigt den officielle verdensrekord som det hold der har opholdt sig i landets bedste række gennem længst tid. Verdens første registrerede håndboldkamp fandt sted i 1907 i Helsingør og endte 0-21 til Ordrup (Der var uklarhed omkring regelsættet læs mere under emnet [[håndbold]]. Elite-håndboldholdet, der idag er sammenlagt med Helsinge og Hillerød spiller i landets bedste række og træner i [[Helsingørhallerne]] på Gl. Hellebækvej i bydelen [[Sundparken]].
Foreningens træningsfaciliteter findes for atletik og fodbold findes på [[Helsingør Stadion]] som ligger omkring bydelene [[Højstrup (Sankt Mariæ Sogn)|Højstrup]] og [[Marienlyst]] i det nordlige Helsingør og [[Helsingør Hallen]] i bydelen [[Sundparken]]. I vinterperioden holder atletikafdelingen til i [[Snekkersten Hallen]], en af [[Danmark]]s mest moderne indendørs atletikanlæg.
 
Fodboldafdelingens Elitehold er ligeledes blevet sammnlagt med flere af de omkringliggende småklubber og efter mange trange år lykkedes det endelig i sæsonen 2008/09 at avancere til 2. Division Øst. Holdet spiller på Helsingør Stadion, der ligger omkring bydelene [[Højstrup (Sankt Mariæ Sogn)|Højstrup]] og [[Marienlyst]] i det nordlige Helsingør.
 
Foreningen har haft flere atleter på det danske landshold.
I vinterperioden holder atletikafdelingen til i [[Snekkersten Hallen]], en af [[Danmark]]s mest moderne indendørs atletikanlæg.
 
== Kendte HIFere==
19

redigeringer