Svebølle Boldklub og Idrætsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Svebølle BI
Klubdetaljer
Fulde navn Svebølle Boldklub og Idrætsforening
Kælenavn(e) Svølle
Grundlagt 1924
Ophørt 22. august 2016
Hjemmebane Svebølle Stadion
Svebølle,
Formand Claus Paulsen
Cheftræner Erdogan Aslan
Liga 2014-15 2. division Øst
Liga 2013-14 2. division Øst (12. plads)
Andet
CVR-nummer 12774028
Websted www.sbi-fodbold.dk
Spilledragt
Kit body greenhalf2.png
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane
Infoboks opdateret: 27. august 2014

Svebølle Boldklub og Idrætsforening (forkortet SBI, Svebølle BI) var en dansk fodboldklub fra den vestsjællandske by Svebølle, hjemmehørende i Kalundborg Kommune. Den gik konkurs 22. august 2016.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Svebølle BI kunne findes i Sjællandsserien for første gang i 1955, hvor de rykkede op fra B-rækken. Holdet blev der dog kun en enkelt sæson i første ombæring. Der blev i denne sæson sat den stadig stående tilskuerrekord på 3.500 tilskuere på Svebølle Stadion i forbindelse med lokalopgøret mod Kalundborg GB. Det forlyder at der måtte sættes ekstra tog ind i mellem de 2 nabobyer, for at imødekomme interessen for kampen.[1] Siden 1955 har Svebølle BI befundet sig i Sjællandserien af to omgange af henholdvis 3 og 2 sæsoner, senest sidst i 1970'erne.
Efter 5 sæsoner i serie 1 (SBU) lykkedes det Svebølle BI i 2007, at rykke op i sjællandsserien for første gang i 3 årtier.

Klubben er sammen med Køge BK indehaver af en uofficiel dansk rekord, idet der i en sjællandsserie kamp i 1962 blev der kun dømt 3 frispark igennem hele kampen. [1] Kampens dommer Henning Thøgersen, Helsingør, udtalte efter kampen:

Til sidst havde jeg næsten dårlig samvittighed. Men der blev ikke begået flere frispark efter min mening. Selv om kampen havde stor betydning, og begge hold bestemt gik til sagen" [1]

Cheftrænerne tilknyttet klubben siden årtusindeskiftet har indkluderet Søren Jacobsen (tidligere Brøndby IF spiller i 1980'erne) samt 3 tidligere Holbæk B&I spillere (der startede som spillende trænere), henholdsvis Finn Sune Jensen, Brian Nordahl og Anders Nielsen.[2] Af spillere i denne periode kan nævnes Christian Jørgensen, Ersun Aslan, Christopher Neale, Morten Nielsen, Kasper Pedersen, Thomas "Tumbi" Nielsen, Christian Jensen, Steffen Falster.

Højdepunkt[redigér | redigér wikikode]

I forbindelse med omstrukturering af rækkerne i DBU og lokalunionerne, hvor kvalifikationsrækken blev nedlagt og de lokale serier til og med serie 3, nu skulle afvikles som efterårs- og forårsturnering [3], fik en skelsættende plads i Svebølle BI's historie. Sjællandsserien 2008 skulle nu afgøres med kun 1 kamp mod hver af de andre hold, igennem april til og med juni, samtidigt med en uvis faktor om, hvor mange op- og nedrykkere der der kunne være tale om, grundet sjællandske nedrykkere fra divisionerne.
Med henholdvis 1 og 2 point ned til Ledøje-Smørum Fodbold og Rishøj Boldklub på 3. og 4. pladsen, og en lav målscorer på 21-9 endte Svebølle BI på 2 pladsen, og dermed oprykning til danmarksserien for første gang. Oprykningen blev først afgjort i sidste spillerunde på bane 8 i Farum med en 0-4 sejr over Farum Boldklub, og en særdeles spændende kamp mellem Hørsholm-Usserød IK og Ledøje-Smørum Fodbold. Ledøje kom foran i første halvleg, siden kom Ledøje bagud 2-1 og reduceres efterfølgende til 9 mand via 2 gule kort, alligevel blev der reduceret til 2-2 i kampens lange overtid, der bød på 8 minutter.[4]
I den forbindelse passerede Svebølle BI lokalrivalerne fra Kalundborg GB, som må spille sæson 2008/09 i sjællandsserien. Dermed blev Svebølle BI det bedst rangerede hold i nordvestsjælland sammen med Nordvest FC, som i øvrigt er i samme danmarksserie pulje 2008/09.

I sæsonen 2010/2011 kvalificerede klubben sig til DBUs 2. division, efter en playoff givende 3. plads. Der blev spillet om 1 plads med de 2 øvrige 3. pladser fra danmarksseriens pulje 2 og pulje 3, henholdsvis Boldklubben Frem Sakskøbing og Odder IGF

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c Jf. Henry Smith: "Verdens hårdeste skud", Kochs Forlag, 2004, ISBN 87-990165-1-6, side ?.
  2. ^ Spillerarkivet fra www.holbaek.fodboldarkiv.dk hentet 6. december 2014.
  3. ^ "Kvalifikationsrækken erstattet", dbu.dk.
  4. ^ "Sikret oprykning", nordvestnyt.dk

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]