Helsingør Idrætsforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Helsingør Idrætsforening (forkortet Helsingør IF eller "HIF") er en dansk idrætsforening som blev grundlagt i 1899 hjemmehørende i Helsingør.

Idrætsforeningen har fire afdelinger: atletik, gymnastik, håndbold og fodbold.

Foreningen har tidligere haft landet bedste håndboldhold og besidder samtidigt den officielle verdensrekord som det hold der har opholdt sig i landets bedste række gennem længst tid. Verdens første registrerede håndboldkamp fandt sted i 1907 i Helsingør og endte 0-21 til Ordrup (Der var uklarhed omkring regelsættet læs mere under emnet håndbold). Elite-håndboldholdet, der i dag er sammenlagt med Helsinge og Hillerød spiller i landets bedste række og træner i Helsingørhallerne på Gl. Hellebækvej i bydelen Sundparken.

Fodboldafdelingens Elitehold er ligeledes blevet sammenlagt med flere af de omkringliggende småklubber og går i dag under navnet FC Helsingør Efter mange trange år lykkedes det endelig i sæsonen 2008/09 at avancere til 2. Division Øst. Holdet spiller på Helsingør Stadion, der ligger omkring bydelene Højstrup og Marienlyst i det nordlige Helsingør.

Foreningen har haft flere atleter på det danske landshold. I vinterperioden holder atletikafdelingen til i Snekkersten Hallen, en af Danmarks mest moderne indendørs atletikanlæg.

Kendte HIFere[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.