Lars Larsen: Forskelle mellem versioner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Content deleted Content added
m ændre sorteringsnøgle; kosmetiske ændringer
m 2.000 butikker
Linje 3: Linje 3:
'''Lars Larsen''' (født [[6. august]] [[1948]] i [[Arnborg]]) er en [[Danmark|dansk]] direktør og grundlægger.
'''Lars Larsen''' (født [[6. august]] [[1948]] i [[Arnborg]]) er en [[Danmark|dansk]] direktør og grundlægger.


Han er også kendt under navnet '''Dyne-Larsen''' og er grundlægger af [[butikskæde]]n [[JYSK]] (det tidligere Jysk Sengetøjslager), der pr. 1. november 2011 omfatter cirka 1850 butikker i 35 lande rundt omkring i verden. Lars Larsen er medejer af Bolia.<ref>[http://www.jysk.com/frontpage/about_jysk/larslarsen.htm JYSK.com: Lars Larsen Had a Dream]</ref> Han er Danmarks 8.-rigeste mand med en anslået formue på 16 milliarder kroner og er i 2011 desuden blevet foråret blevet placeret som verdens 304. rigeste person af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.
Han er også kendt under navnet '''Dyne-Larsen''' og er grundlægger af [[butikskæde]]n [[JYSK]] (det tidligere Jysk Sengetøjslager), der pr. 1. november 2011 omfatter cirka 1850 butikker i 35 lande rundt omkring i verden. Og iflg TV-reklamer per sep 2012 passerer 2.000 butikker globalt.
Lars Larsen er medejer af Bolia.<ref>[http://www.jysk.com/frontpage/about_jysk/larslarsen.htm JYSK.com: Lars Larsen Had a Dream]</ref> Han er Danmarks 8.-rigeste mand med en anslået formue på 16 milliarder kroner og er i 2011 desuden blevet foråret blevet placeret som verdens 304. rigeste person af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.
Lars Larsen har to børn og har siden 1984 boet i [[Silkeborg]].
Lars Larsen har to børn og har siden 1984 boet i [[Silkeborg]].



Versionen fra 24. sep. 2012, 12:27

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Lars Larsen (født 6. august 1948 i Arnborg) er en dansk direktør og grundlægger.

Han er også kendt under navnet Dyne-Larsen og er grundlægger af butikskæden JYSK (det tidligere Jysk Sengetøjslager), der pr. 1. november 2011 omfatter cirka 1850 butikker i 35 lande rundt omkring i verden. Og iflg TV-reklamer per sep 2012 passerer 2.000 butikker globalt.

Lars Larsen er medejer af Bolia.[1] Han er Danmarks 8.-rigeste mand med en anslået formue på 16 milliarder kroner og er i 2011 desuden blevet foråret blevet placeret som verdens 304. rigeste person af det amerikanske erhvervsmagasin Forbes. Lars Larsen har to børn og har siden 1984 boet i Silkeborg.

Opvækst

Lars Larsen er døbt Lars Kristinus Larsen og yngste barn ud af en søskendeflok på fire. Han er søn af Signe Vera Kirstine Hansen og Lars Kristinus Larsen og mistede sin far, da han kun var få år gammel. Lars Larsen er opvokset med en enlig mor, der forsøgte sig med både landbrug, hoteldrift og en slikbutik. Moderen havde det dårligt, og det havde økonomien også. Flere gange blev hun indlagt på psykiatrisk afdeling i Viborg, mens børnene prøvede at få det til at hænge sammen derhjemme. Lars Larsen flyttede ofte i sin barndom. I 1956 begyndte han i 1. klasse på Hurup Kommuneskole. Lars Larsen fik som den eneste af de fire søskende lov til at komme i realskolen, og egentlig ville han være lærer. Hans storbror Hans fik ham dog overtalt til at gå ind i handelsbranchen og skaffede ham en læreplads. 1. august 1966 startede Lars Larsen i lære i "Magasin H & L" i Thisted, som solgte dyner, sengetøj, gardiner, madrasser, kjolestoffer mv.

Jysk Sengetøjslager

Efter endt læretid flyttede Lars Larsen til Ålborg, hvor hans kone fik en læreplads i Vodskov. I Ålborg startede Lars Larsen som 1. mand i en gardinforretning. Senere blev han gardinmontør hos Dresager Gardiner. I 1974 fik han som 25 årig job i lavprisforretningen MinusService ejet af Ulf Bolighus i Ålborg. MinusService sælger gardiner, sengetøj, badeværelseartikler. Det lykkedes Lars Larsen at lave en sund forretning, og han fik lov til at startet to nye butikker. Ejeren har ikke lyst til at ekspandere yderligere; han synes Lars Larsen har for meget fart på. Efter fem år sagde Lars Larsen sit job op for at starte sin egen forretning.

Lars Larsen åbnede sin første Jysk Sengetøjslager i Århus 2. april 1979 og har i dag 93 butikker i Danmark og cirka 1750 butikker i 34 lande. I alt beskæftiger koncernen 15.000 ansatte.

Lars Larsen har gjort sit ansigt kendt fra 1979 i tv-reklamerne under devisen "Jeg har et godt tilbud til dig". Han var den første til at markedsføre sit firma på denne direkte måde. Metoden er kopieret af andre firmaer. Han ejer JYSK-koncernen, som han også er bestyrelsesformand for.

Juni 2010 blev han Ridder af Dannebrog.

Referencer

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi