Hukommelse: Forskelle mellem versioner

Spring til navigation Spring til søgning
17 bytes tilføjet ,  for 6 år siden
→‎Hjernens hukommelse: Præcisering igen. Der er ingen belæg for at langtidshukommelsen i praksis er ubegrænset, men skulle det lykkedes nogle at finde belæg for det er i selvfølge velkomne til at rette det tilbage og indsætte en kilde.
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
(→‎Hjernens hukommelse: Præcisering igen. Der er ingen belæg for at langtidshukommelsen i praksis er ubegrænset, men skulle det lykkedes nogle at finde belæg for det er i selvfølge velkomne til at rette det tilbage og indsætte en kilde.)
Tags: Mobilredigering Mobilwebredigering
Man skelner ofte mellem [[korttidshukommelse]], [[langtidshukommelse]] og [[sensorisk korttidshukommelse]]. [[Korttidshukommelse]] kaldes af og til også [[arbejdshukommelse]] (men betegnelserne skifter lidt). Hjernestrukturen [[hippocampus]] har en vigtig funktion i [[langtidshukommelse]]n. De tre typer hukommelse har forskellig kapacitet og varighed.
 
Den sensoriske korttidshukommelse er stor og kortvarig, afhængig af [[sans|sansesmodalitet]]. [[synssans|Synets]] hukommelse, der kaldes ikonisk korttidshukommelse, måles i millisekunder, men omfatter alt hvad man har set i en meget kort tidsperiode. Arbejdshukommelsen omfatter normalt ca. 7+-2 objekter hos voksne personer, er under almindelige forhold meget kortvarig og tillader øjeblikkelig genkaldelse. Langtidshukommelsen er langvarig og har i praksis ubegrænseten kapacitet som kan virke ubegrænset.
 
[[Langtidshukommelsen]] kan yderligere deles op:
1.883

redigeringer

Navigationsmenu